Založ si blog

Prečo obnovenie konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami?

Je to skôr fiction, než reality. Ale idem zo svojho pohľadu to napísať. Poslední Habsburgovci ako Mária Terézia, Sissie, jej nešťastný frustrovaný syn Rudolf, potom nástupca trónu František Ferdinand, ktorému pre blbý zákon vyradili manželku a deti z línie. Potom kladne sa zapísal aj už teraz bl. Karol Habsburský. A čo sa týka jeho potomkov, tak to nie je isté akí by boli. Či by to boli rozmaznané decká alebo by mali ducha ako oni. To neviem.

Ale budem pri tom lepšom prípade. Myšlienka na Rakúsku federalizáciu, či dokonca EÚ mal aj Rudolf syn Sissie. Potom aj František Ferdinand. A aj Karol.

Oprávnené je, aké postavenie by sme mali, keby vznikla federalizácia či konfederácia na čele s Rakúskom? Brali by nás normálne? Alebo povýšenie? NVM. Praktický príklad sú opatrovateľky z teraz medializovanej Ukrajiny, Slovenky, Srbky. Aké tam majú postavenie? Šikanovanie. A aj iné práce? kde robíme? Ako otroci. Okay.

Príkloním  sa ku lepšej alternatíve. Okrem Rakúska, by tam bolo Maďarsko, Poľsko, Česko, možno daká balkánska krajina? A boli by to práve férové zákony. Malo by sa z čoho učiť. Veď za tie takmer 20 rokov v EÚ máme bohaté skúsenosti. Ako chudobný východný Nemec pre Západného, Ako Východniara pre Bratislavčana. Ale zákony by boli kvalitne vypracované, takže by nadriadenosť nemala šancu. A kde nie je diskriminácia, kde sa človek dobré cíti, tam spravidla nie je ani nespokojnosť.

Why I dont like EÚ? EÚ je pre nás zle, ale bez EÚ by nám bolo ešte horšie. Lebo diskriminácia a nadriadenosť.

A tu sú pár videjka, ako priaznivci obnovenia konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami tu komentujú prečo by to bolo dobré. Samy tam hovoria, že je to iba ich subjektívny názor. A v praxi asi ťažko realizovateľní. Ale napriek tomu, ten názor zdieľajú.

Prečo mať na čele štátu monarchu? Ako má Veľká Británia, Španielsko, škandinávske krajiny, Belgicko, Holandsko? Je to aj ekonomická úspora, aj higher level. Lebo aj títo prezidenti čo sme dosiaľ mali sú od veci. Vyhrajú na základe veľkej finančnej kampane. A keď človek sa ku ním chce dostať, tak nemajú šancu.

Môj názor o Ukrajine resp. jej vstúp do EÚ:

It is fine, good, super. Ale nech sa nesklamú ako My. Nech majú reálne okuliare. Nie ružové. Veď 89 naši skôr narodení štrngali na námestí kľúčami. Z jedného izmu. sme prešli do druhého. Aj tak máme charakter komunistickej krajiny. Ako ZSSR, teraz.

Probably Slovakia – konstitutional monarchy, jej ministersky predseda, poslanci možno by sa chovali fakt na úrovni, a no toxic.

 

Vlastník tohto portálu je mimochodom fanúšik KDH. na upokojenie.

Bl. Karol I. Habsburský – velikán na ktorého sme zabudli

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

EÚ by mala vydať Smernicu, ktorá. . . . .

02.03.2022

Teraz všetko dychá Ukrajinou, Putinom, okay. Celé dva roky to bola korona, Ak nie korona, Putin, tak je to drastické zdražovanie. Zamyslel sa niekto na tým, ako niektoré médiá a politici v NR SR, na tlačovkách zlé vplývajú na ľudí? -Matovič celé dva roky vrieskal po ľuďoch, desil ich, nezmyselné opatrenia na kovid. Neriešenie problémy občanov. Ako zle vplývajú [...]

Pojem Hrdina je v reálnom živote iba prázdne slovo – čiastočne

23.01.2022

Hrdina môže byť podľa vikipedíe: odvážny, udatný človek, ktorý vykonal veľký skutok, bohatier ústredná postava literárneho, filmového diela alebo počítačovej hry, pozri protagonista v slovenčine skloňovaný vzor pre mužský rod – Osobne mne ide na nervy, keď sa oslavujú hrdinovia, ako zvládli svoju ťažkú životnú situáciu. A prečo považujem pojem Hrdina za [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.