Založ si blog

EÚ by mala vydať Smernicu, ktorá. . . . .

Teraz všetko dychá Ukrajinou,  Putinom, okay. Celé dva roky to bola korona, Ak nie korona, Putin, tak je to drastické zdražovanie.

 

Zamyslel sa niekto na tým, ako niektoré médiá a politici v NR SR, na tlačovkách zlé vplývajú na ľudí?

-Matovič celé dva roky vrieskal po ľuďoch, desil ich, nezmyselné opatrenia na kovid. Neriešenie problémy občanov.

Ako zle vplývajú vrieskajúci politici z koalície, opozície na kamery. A ako tú svoju agresivitu prenášajú na ľudí? Tu nie len šašo z Trnavy problém. To je dlhodobý problém.

Rokovanie v NR SR prebieha takto: predmetom nie sú ľudské práva, ale záujmy politických strán. Ak občan niečo napíše. A ak neosloví politika, má smolu. Rokovanie v NR SR prebieha v agresívnom duchu. Ruky vo vreckách, a rifle vôbec nie sú prípustné v rokovacej sále NR SR, to sme fakt klesli, keď sa tam obliekajú poslanci ako burani. Aj chovanie: sú to smeráci, olanaci, kotleby, proste bez úrovni.

Osobnú skúsenosť mám s Marikou Ritomskou, ktorá poviem snáď sa neurazí, ale bola naivná. Aj verejne priznala, že skoro ochorela z negatívnej atmosféry v NR SR. Vulgárni, hrubý poslanci. Nevedeli ani pozdraviť žene. Doslova prijímala sťažnosti občanov, v dobrej viere chodila pomáhať občanom. A sklamala sa. Kopa ľudí čo ju obklopila, od nej chcela niečo, ak urobila. Zabudli na ńu. Alebo ju chceli nejak využiť na svoje sebecké ciele. A Marika nerátala s takým nevďakom ako z hora, tak z dola. A možno aj preto sú poslanci niektorí už frustrovaní, a sedia ticho ako myšky. A ak pomáhajú, sú ticho, a robia to v tichosti.

A ku médiám:

Najhoršie najagresívnejšie sú Tv Markíza Noviny, Denník N, a Smetiari. Sme. Tv Noviny Markíza, už samotná zvučka je desivá, komentátor a neurotickí moderátori. Asi to v hlave nemajú v poriadku. Keby aj vedenie spravodajstva si uvedomilo spätnú väzbu, ako zle na ľudí vplývajú.

Moja osobnosť s pánom šéfredaktorom Aktuality. Slobodné spravodajstvo? Skôr arogantné, malý čitateľ je pre nich nič. Ak v malej veci som mu niečo písala, ignoroval. Není to veľká vec. Ale aj drobnosti veľa napovedia. A Smetiari? Podobní arogantní tón, môj blog na ich portály poslali do zabudnutia. Nezrušili, ale admini to tak zariadili. Nemohla som sa prihlásiť. Denník N – nič osobné, ale keď čítam tie názvy, tak fakt sa nedivím, keby ľudia pri ich upútavkách kolabovali. S tv narkóza markíza, vôbec sa nedá komunikovať. Síce tak podobne funguje aj tv Joj. ale sú menej agresívni. A Pravda denník? Moja osobná skúsenosť. Admini komunikujú normálne. Aj keď ich úloha je spravidla, upozorniť, ak sa im dačo nepáči. Ale je to na vyššom levely ako u Smetiarov. A keď som volala do redakcii Pravda, tiež išlo o to, aby napísali článok, ako TV Noviny narkóza desí ľudí. Aby zarobili a boli lepší ako jojka, Ta 3, tak robia všetko preto. Dvíhal novinárka, či asistentka šéfredaktora. , a aspoň sa so mnou bavila. Aj keď to išlo asi do zabudnutia. Ale aspoň princíp. Dovolala som sa, a komunikovala so mnou. Môžu písať že Pravda je smeracká či onaká. Ale aspoň nedesia ľudí ako spomínané Smetiari, Denník N, Topky a nepýtajú za články peniaze tzv. Piano.

 

Lebo zlý dopad na ľudi majú spomínaní vulgárni politici a média.

 

Preto by bolo dobre, keby sa našiel niekto, kto by podal v EÚ návrh zákona tu Smernice, aby ľudia neboli šikanovaní vulgárnymi politikmi a mediami. Politici sú platení nami. A musia sa chovať na úrovni. A nevrieskať nehysteričiť, aby ich si všimli rovnako vulgárne média ako sú oni. to platí  na každého šéfa strany, či Pelegrini, Fico, Matovič, Kotleba a ich poslanci. Proste neriešia problémy ľudí, a ak už z nás ťahajú dane a buzerujú, tak nech nie sú aspoň toxickí.

Stačí nejaký zákon z EÚ a bude.

A iba moje súkromné stanovisko ku veľmi aktuálnej téme Ukrajina. Každý normálny človek súciti s obeťami vojny, Ukrajinom. Jednoznačne ZSSR je agresor. Ale poviem skôr svoje subjektívne stanovisko ku hmotnej pomoci Ukrajine. Je to doslova psychické a citové vydieranie, keď sa robia všade zbierky. Prečo? Pretože najviac Ukrajine pomáhajú bežní občania, čo máme málo. A bohatí politici rozdávajú, ale zo štátneho, nie svojho. Nech Matovič, Sulík, Fico idú príkladom, a ubytujú rodiny u seba. A dajú aspoň tretinu zo svojho majetku.

Ukrajine pomáhajú aj chudobní majitelia penziónov, keď v čase korony, nemali príjem. A ešte Igor z Trnavy im to sťažoval daňovými kontrolami, likvidačnými pokutami. A je počuté, že by niekto z veľkých politikov, dal niečo Ukrajine?

Lebo je to pekné aj robiť zbierku pre Ukrajinu, ale kopa Slovákov je chudobná, a vyvoláva v nich to pocit frustrácie, že im nevedia pomôcť. Ak sú veriaci iba modlitbou, ak nie, je to pocit viny, že nemôžu pomôcť.

To bežní ľudia im pomáhajú, nie politici a bohatí podnikatelia. Tí by cítili veľkú fyzickú bolesť, ak by mali dať euro zo svojho.

A teraz ľudia, aj keď sú svedomití, poctiví – je taká vrstva, ktorá dobré zarobí, vlastnou prácou, ale riadi sa tzv. Inddividualizmom. Nemá potrebu dať niekomu zo svojho(tu Ukrajina), lebo svoje peniaze si ťažko vydrie, aj keď ich svojej šikovnosti má dosť. Je to model, užívať si život, chodiť po dovolenkách, žúrovať, lyžovať. A tejto skupiny ľudí sa problémy iných netýkajú. To je konzumná vrstva. Americká.

A ide o celkovo. Neustále opakovanie – zbierka, Modré z Neba, Reflex je citové vydieranie na ľudí. Pretože, tu na Slovensku veľa ľudí bojuje o ekonomické prežitie. Ak aj má prácu v Bratislave, tak je celý život zaťažený hypotékou. Ak ochorie, príde o prácu, nik sa potom s ním nebude maznať. Potom aj dôchodcovia, nemajú z čoho dávať. Vzbudzuje to v ľuďoch potom pocit frustrácie. Akí sú sebeckí, že potom sú ešte ľudia s horším osudom ako ich. A potom, komu je to určené politikom, bohatým podnikateľom, alebo ľuďom v skupine Individualistov. Týchto to neosloví, nedojme, nemá to vplyv. Skôr ich iba otravuje.

Na citlivých ľudí zbierka na charitu vzbudzuje frustráciu, pocit viny. A na takých čo majú peniaze, a mohli by pomôcť. To nemá efekt.

A aj rôzne zbierky čo sú tu roky, sú toxické, lebo v ľuďoch to vyvolá pocit viny, dajú to na požadované zbierku: tragédia, prírodná katastrofa, rodina v núdzi. Ale na svoj úkor, rodiny. Dá z pocitu viny pod tlakom na charitný účel. Ale za cenu, že si nekúpi toto. Preto aj toto je toxické. Politici, bohatí podnikatelia, individualisti majú tzv. hrošiu kožu, ľahostajnosť.

A keď nie Putin, USA, korona, tak iba to zle čo dávajú. A človek potom naozaj žije v tom, že všetko je zle.

A na koniec. Existuje EÚ Smernica, kde v práci nesmie zamestnávateľ na zamestnanca zvyšovať hlas. Lebo tým psychicky zle pôsobí na neho.

Tak to by sa malo aplikovať aj na vrieskajúcich, hysterických novinárov, moderátorov tv Novín, a poslancov. Lebo tlačovky a zasadania NR SR sú verejné. Ale aj keby EÚ takú Smernicu vydala, tak asi by tu nepochodila.

Ale za pokus by to aj stálo. Aj keď súdením sa v Belgickú predchádza nákladný a bolestivý právny proces pred našimi ešte lepšími súdmi.

 

reakcia na debatu: proste neviem sa prihlásiť do četu.

Ale prečo by nemal trvanie? ak nie, tak admini napíšu, čo im vadí. pár krát som to mala. a že media ako tv narkoza a politici sú toxickí? a návrh na eu? a nespievam tam o puniakovi, skôr len kritizujem tieto zvbiwerky lebo riadny ľudia si odoprú a politici nedávajú zo svojho. ak budú výhrady na článok, opravím

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

Prečo obnovenie konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami?

02.03.2022

Je to skôr fiction, než reality. Ale idem zo svojho pohľadu to napísať. Poslední Habsburgovci ako Mária Terézia, Sissie, jej nešťastný frustrovaný syn Rudolf, potom nástupca trónu František Ferdinand, ktorému pre blbý zákon vyradili manželku a deti z línie. Potom kladne sa zapísal aj už teraz bl. Karol Habsburský. A čo sa týka jeho potomkov, tak to nie je isté akí by [...]

Pojem Hrdina je v reálnom živote iba prázdne slovo – čiastočne

23.01.2022

Hrdina môže byť podľa vikipedíe: odvážny, udatný človek, ktorý vykonal veľký skutok, bohatier ústredná postava literárneho, filmového diela alebo počítačovej hry, pozri protagonista v slovenčine skloňovaný vzor pre mužský rod – Osobne mne ide na nervy, keď sa oslavujú hrdinovia, ako zvládli svoju ťažkú životnú situáciu. A prečo považujem pojem Hrdina za [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.