Založ si blog

Je jedno kto nám vyrubuje dane, kto šľahá bičom alebo sme iba malé rybky

Vyzerá to nádejne, že Matovič sa dá vymeniť niekým iným. Keď je teraz Matovič premiér, tak nás to boli na sto percent. Ak ho niekto z Oľano vymení, tak to bude bolieť asi o tridsať percent menej. Čo iné je Matovič, to čo nás psychicky týra, a bičuje už rok slovami. Keď ho niekto vymení, aj keď Matovič bude rozhodovať, a premiér bude iba líder, premiér na ozdobu. Bude to normálnejšie ako toto tu.

A je jedno kto nám vyrubuje dane. Každá vláda ma za úlohu cez štátny aparát vyrúbať z nás dane, kde peniažky nevieme ani kam idú. My reálne necítime nič. Dávajú ak horí, alebo je škandál v novinách. Vtedy dajú pár eur na opravu.

Pád vlády nebol rozumný ani za Fica, není ani za Matoviča. Stačí ho len vymeniť.

Sme iba malé rybky, alebo 5 milión anonymných slovenských bytosti. Pre štát sme iba štatistika v prípade, keď treba nám uložiť povinnosť, dane, pokutu, je to promptné. Ak si vyžadujeme právo, pomoc. Je to tragicky pomaly. Medzitým človeku skôr pomôžu cudzí alebo rodina, ako štát.

Márne sa točia hrdinské videjka a dávajú na yubi tubi, you tube, facebook. A majú enormnú sledovanosť. Ako hrdina vzdoruje policajtovi, štátnym orgánom. Sám hrdina si uvedomí, že si musí splniť povinnosť, zaplatiť sankciu. Ak chce mať svätý pokoj. Uplatnenie práva je tu veľmi náročné a zdĺhavé. Sme rybičky, a vzdorovať sa neoplatí.

Sme iba malé rybky. Aj bývalí poslanci, súčasní, sú iba malé rybky ktorí po uplynutí mandátu, musia sa živiť. Iba pár z nich sa zabezpečí finančne, a nezabudne sa na nich.

Marika Ritomská tiež bola poslankyňa. Minister Richter ju od začiatku klamal ohľadom antimobbingového zákona. Rovnako ju klamal, ignoroval aj Matovič. Za svojej poslaneckej éry pomohla tisíckam občanom, čo sa na ňu obrátili. Dnes si na ňu nik nespomenie. Niektorí sú jej vďační za pomoc, ale chcú na svoje nešťastie zabudnúť. Iní nevďačníci, proste si to nevážili, že im pomohla. Aj pár ľuďom zachránila životy, keď ju v zúfalom stave žiadali o pomoc, a ona im pomohla.

Samotný poslanec bez podpory klubu, nemá šancu uspieť nejakým zákonom. Antimobbinový zákon nikomu z politikov nevoňal. A aby nejaký poslanec niečo zmenil že má spolupracovať s inými, oslovovať ich. Tak toto nefunguje. Ak s tým nesúhlasí šéf klubu, predseda strany. Nepochodí.

Marika Ritomská z vystúpením z Oľano varovala ľudí pred Matovičom. Vtedy ju médiá vysmiali, znemožnili, či spoločenský ju zlikvidovali. Teraz len ja uvažujem, čo by Marika znova spravila, keby vedela, aká ignorancia, podceňovanie ju čaká, keby znova bol rok 2013, a vystupovala by z klubu Oľano. Možno by ako dôvod uviedla, že má iné plány ako byť v Oľano. Matovičovi by nič nepovedala, len by robila osvetu voči mobbingu. Je to príklad ako scifi. Ale nemá cenu ľudí varovať, upozorňovať. Proste ľudia si všetko musia zažiť na vlastnej koži. Potom iba pochopia.

Odkedy natočila na youtube video – Matovič, asi 130 000 ľudí ho videlo, tak si ho premietajú, čo majú na Matoviča alergiu. Pritom sa zabúda, že Marikina činnosť je 90% o osvete voči mobbingu. A ponižovať ju pre názory aké mala? Rusko, Putin? A teraz jej statusy videa zneužívať na vojnu proti Matovičovi? Tak to díky pekne.

V Českej republike by Marika uspela. Tam tiež sú kopa pracovných krívd. A štát sám podal pomocnú ruku, tým čo chceli, aby bol antimobbingový zákon schválený. Tu však Marika nepochodila. Je to iba malá rybka, ako nás 5 000 000 malých rybiek.

 

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

Prečo obnovenie konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami?

02.03.2022

Je to skôr fiction, než reality. Ale idem zo svojho pohľadu to napísať. Poslední Habsburgovci ako Mária Terézia, Sissie, jej nešťastný frustrovaný syn Rudolf, potom nástupca trónu František Ferdinand, ktorému pre blbý zákon vyradili manželku a deti z línie. Potom kladne sa zapísal aj už teraz bl. Karol Habsburský. A čo sa týka jeho potomkov, tak to nie je isté akí by [...]

EÚ by mala vydať Smernicu, ktorá. . . . .

02.03.2022

Teraz všetko dychá Ukrajinou, Putinom, okay. Celé dva roky to bola korona, Ak nie korona, Putin, tak je to drastické zdražovanie. Zamyslel sa niekto na tým, ako niektoré médiá a politici v NR SR, na tlačovkách zlé vplývajú na ľudí? -Matovič celé dva roky vrieskal po ľuďoch, desil ich, nezmyselné opatrenia na kovid. Neriešenie problémy občanov. Ako zle vplývajú [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.