Založ si blog

Hegerova daň z luxusu

Na internete sa šíria rôzne články na túto tému, že je to zlikviduje kopu slovenských rodín. Stačí napísať na facebooku protisystémový článok, nenávisti, alebo silný dojímavý príbeh, hneď sa to chytí. Môj článok, však taký nebude, a ani také som nepísala.

Krátke dejiny o pokusu zaviesť daň z luxus je v tomto odkaze: https://nazory.pravda.sk/komentare-a-glosy/clanok/579037-hegerova-dan-z-luxusu/.

Brusel však nemôže od nás žiadať, rovnaké pomery ako vo vyspelých európskych krajinách. Máme mizerné prijmy, za to luxusné odvody pre štát až 60% príjmu z práce.

Podľa Hegera sa oplatí radšej pracovať ako vlastniť. Potom nás ochraňuj nebesá, pri schvaľovaní tejto daní. Stále sa napíše, že každý zákon niekoho znevýhodňuje, niekto s ním nie je spokojný. Ako hrdinské Rambovské daňové akcie. Striehnu na nešťastných malých živnostníkov, ktorí sa ako tak v lete spamätali, a požiadali o pomoc. A to sa povráva, že je iba minimálna pomoc. Zavedenie tzv. buzi e kasy, faktúr. V iných krajinách by to bolo aj dobre, ale túto je to, proti ľuďom.

Dúfam, že sa nenaplnia moje obavy ohľadom aj dane z luxusu a nebudú mať kvalitu ako tzv. proticokoronové opatrenia. Po troch mesiacoch, čo ku nám slovenskí turisti zavliekli agresívny covid z tropických krajov, idú dávať štátnu karanténu. A potom v januári zaviesť kontrolu, keď nekontrolovali Slovákov vracajúcich sa z Veľkej Británie do Košíc, či nemajú agresívny anglický kovid. A keď sa starí ľudia chodia očkovať, a sú tam hlava na hlave a testovania sú ohniskom nákazy. A po roku zaviedli ako Košice, že Košíce môžu chodiť na výlet vo svojom košickom kraji. To im ale trvalo.

Daň z luxusu, a všetky zákony, zbytočne budem písať, že sa majú pomaly dávať do praxe. Ale tu je rýchlokváska. Dám krk na to, že dane sa schvália rýchlo, je to príjem štátu. A zníženie záťaže daní a buzi pre občana to je výpadok štátu, do toho sa púšťať tak nebudú.

Každý vie vyrubovať dane, buzerovať občanov pre malicherné veci, likvidačne pokutovať, zastrašovať. Ale nemožne je vnímať občana ako občana, nie ako zdroj príjmov.

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

Prečo obnovenie konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami?

02.03.2022

Je to skôr fiction, než reality. Ale idem zo svojho pohľadu to napísať. Poslední Habsburgovci ako Mária Terézia, Sissie, jej nešťastný frustrovaný syn Rudolf, potom nástupca trónu František Ferdinand, ktorému pre blbý zákon vyradili manželku a deti z línie. Potom kladne sa zapísal aj už teraz bl. Karol Habsburský. A čo sa týka jeho potomkov, tak to nie je isté akí by [...]

EÚ by mala vydať Smernicu, ktorá. . . . .

02.03.2022

Teraz všetko dychá Ukrajinou, Putinom, okay. Celé dva roky to bola korona, Ak nie korona, Putin, tak je to drastické zdražovanie. Zamyslel sa niekto na tým, ako niektoré médiá a politici v NR SR, na tlačovkách zlé vplývajú na ľudí? -Matovič celé dva roky vrieskal po ľuďoch, desil ich, nezmyselné opatrenia na kovid. Neriešenie problémy občanov. Ako zle vplývajú [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.