Založ si blog

O psychickej tyranii v parlamente

Autorka je Marika Ritomská, editorka som ja. Ide o článok z roku 2015, ale aktuálny.

Dňa 12. mája 2015 pokračovalo rokovanie parlamentu. Opoziční  poslanci ako „bábky v rukách SMERu“  pokračujú v rozprave svojimi politickými rečami. Dnes rozumní občania vedia, že nemajú žiadnu kompetenciu dokázať zúfalým občanom

to, čo tvrdia v parlamente. Sústavné poukazovanie na nedostatky v školstve, zdravotníctve, kultúre, hospodárstve, zahraničnej politike,… to sú len sny v hlavách politikov. Občan žije v očakávaní zlepšenia svojich istôt a to v prvom rade istota, že bude mať prácu aj zajtra.Poďme sa pozrieť, ako sa realizujú zákony pripravené vládou a schválené poslancami SMERu v parlamente. V tomto týždni prebiehali na súdoch pojednávania obetí mobbingu. Štátna zamestnankyňa sa súdi s úradom práce. Ale pozor!!! Od 1. januára 2015 je v platnosti novelizácia zákona č. 453/2013 Z. z, podľa ktorej úrady práce zastupuje Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Vysoký „level“. Prichádza právny zástupca poverený generálnym riaditeľom a vedúcim služobného úradu.

Žalobný návrh skončenia štátnozamestnaneckého pomeru, na ktorom je postavená celá kauza, pripravili právnici z Centra právnej pomoci. Zamestnávateľ zrušil 1 štátnozamestnanecké miesto. Ale v žalobnom návrhu právnikom z Centra právnej pomoci unikol dôkaz, kde na ktorom úseku, či oddelení úradu práce bolo zrušené štátnozamestnanecké miesto. Takto mohlo byť zrušené hociktoré štátnozamestnanecké miesto hociktorého štátneho zamestnanca úradu práce. Tu chýba vypracovanie Rozhodnutia o zrušení štátnozamestnaneckého miesta na ktorom oddelení či útvare úradu práce. Ale tento písomný dokument mal pripraviť úrad práce, tento mal a mohol rozhodnúť. To je veľmi dôležitý dôkaz pre celé súdne konanie.

Zase som nemohla dôverovať právnikom z Centra právnej pomoci. A čo nám vykladá právny zástupca z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR? Tento tvrdí, že moje argumenty sú irelevantné a  je to moja klientka, ktorej miesto bolo zrušené.

Pán právny zástupca, to ste mohol byť zrušený aj Vy. – reagujem. Aj Vy ste štátny zamestnanec.  Každý štátny zamestnanec po nástupe do štátnej služby má byť zaradený do funkcie na niektorom oddelení,či úseku v tomto prípade úradu práce.

Najdôležitejší výklad nám podá náš nezávislý a nestranný súd, ktorý práve vypočúva moju klientku: „Presťahovali ma do miestnosti, kde som bola izolovaná od informácií, od pracovného kolektívu, nikto nesmel so mnou komunikovať, a ak odo mňa niečo potrebovali, tak komunikovali len odo dverí, akoby sa báli vojsť dnu….“

Jednotlivé faktory, ktoré tu zamorovali atmosféru na pracovisku, bola  morálna úroveň pracoviska. Frustrácia alebo strach o svoje štátnozamestnanecké miesto, taká je behaviorálna téza prejavenej agresie voči štátnej zamestnankyni. Na pracovisku vládla spoločenská klíma poznačená nedôverou, lebo prišiel nový šéf, ktorý nastúpil po posledných parlamentných voľbách. Nikto nevedel , ako bude riadiť. V takejto situácii je pracovisko celé znepokojené. Vybrali si obeť, ktorá slúži ako katalyzátor a plodí pocit umelej spolupatričnosti.

Tento psychický teror na pracovisku prerástol do závažného celospoločenského problému. Všade vidíme, ako je v celej spoločnosti zakorenená sociálna hniloba. Pre uvedomenie si tohto problému je dôležité ho pomenovať, a to som realizovala od môjho príchodu do parlamentnej mašinérii moci.

Jediné médium, ktoré mi pomáha šíriť tabuizovanú tému mobbingu, bossingu na slovenských pracoviskách je rádio Lumen, jeho vedenie a jeho redaktorky Mária Čigášová, Lucia Vaľová, Júlia Kavecká a  Štefánia Kačalková – Štefančíková. Všetkým srdečne ďakujem, lebo robia odvážnu prácu aj pre históriu nášho národa. Aj ich  pomocou sa mi podarilo osvetliť sebavedomie všetkých pracujúcich, aby si boli vedomí svojej ľudskej hodnoty.

Preto každý, kto sa stal obeťou mobbingu a každý, kto chce vedieť viac o závažnom,celospoločenskom probléme pozývam dňa 20. mája a  dňa 27. mája 2015 do parlamentu, kde v priestoroch kinosály sa koná prednáška o psychickej tyranii s názvom„Vzťahové a sociálne patológie“. Začiatok je vždy o 10,  00 hod. Teším sa na Vašu diskusiu.

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

Prečo obnovenie konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami?

02.03.2022

Je to skôr fiction, než reality. Ale idem zo svojho pohľadu to napísať. Poslední Habsburgovci ako Mária Terézia, Sissie, jej nešťastný frustrovaný syn Rudolf, potom nástupca trónu František Ferdinand, ktorému pre blbý zákon vyradili manželku a deti z línie. Potom kladne sa zapísal aj už teraz bl. Karol Habsburský. A čo sa týka jeho potomkov, tak to nie je isté akí by [...]

EÚ by mala vydať Smernicu, ktorá. . . . .

02.03.2022

Teraz všetko dychá Ukrajinou, Putinom, okay. Celé dva roky to bola korona, Ak nie korona, Putin, tak je to drastické zdražovanie. Zamyslel sa niekto na tým, ako niektoré médiá a politici v NR SR, na tlačovkách zlé vplývajú na ľudí? -Matovič celé dva roky vrieskal po ľuďoch, desil ich, nezmyselné opatrenia na kovid. Neriešenie problémy občanov. Ako zle vplývajú [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.