Založ si blog

Pani Remišová, ako funguje OĽaNO?

Autorka je JUDR. Ritomská, editorka ja.

Vážená poslankyňa Remišová, naše 21. storočie je plné hyenizmu, marazmu, kde sa človek voči človeku stal vlkom. A príčina je ukrytá: Väčšine na to chýba kvalitné vzdelanie, trpezlivosť či 

 schopnosť hovoriť pravdu.

Naši páni poslanci a ani Vy, si nevšimli, ako sa svet mení a zmenil. Pani poslankyňa, okolité štáty Európskej únie už majú pokročilé súdnictvo, dokážu účinne legislatívne vytesňovať zvieracie móresy nielen z politiky, ale aj z bežného života pracujúcich ľudí. Ale Slovensko stále zotrváva v klube akýchsi „džungľových“ spoločenstiev. Hádky a osočovania v politických kluboch, či v parlamente, sú len vrcholom ľadovca. Občania z toho ľadovca vidia len 10%, to, čo sa odohráva v parlamentnej „aréne“. Zvyšných 90% ľadovca je ponorených v mori zákulisných machinácií. Presadzovanie si svojich potrieb za cenu akéhokoľvek lobbingu – to je gorilí móres, neprináša žiadne riešenia pre občanov voličov.

Ale pozor odborná výmena názorov vyzerá úplne inak. Videla som ju u kolegov v Nemecku, Rakúsku, ale k nám, na Slovensko, niečo také ešte nepreniklo. A veľkú zásluhu na tejto hnilobe máte aj Vy a politické hnutie OĽaNO.

Pani Remišová, kedy už pochopíte, že treba sa obrátiť na najvyšší súd v Európskej únii, nakoľko tu vládne bezprávie a genocida slovenského národa. Zo Slovenska je vytvorená „koloniálna firma“, kde jej občania sú v otroctve a bez akéhokoľvek práva, nakoľko spravodlivosti na súdoch sa občan nedočká. Iba pre vyvolených na Slovensku funguje akási „Veľkofirma a jej úrady„, orgány s krycim menom štát s názvom Slovensko. Najnižšia umelá nasilu vytvorená nezamestnanosť, bez nároku na riadny plat. To je skutočná situácia. Tak pani Remišová, už netárajte v rokovacej sále parlamentu, ale pozrite sa z okien  na zbedačený slovenský národ.

Lebo je otras stále počúvať Vaše bludné správy. Z Vašich tlačoviek. Treba to,raz a navždy zastaviť, veď občan už nevidí ani  východisko z Vášho populizmu. Občania už majú boľavé uši, aby počúvali stále kolom dookola, kde sa kradne. To nemusíte občanom  hovoriť, pani Remišová. Občania nie sú slepí,  to vidia po celom Slovensku. Ak niečo hovoríte národu,  radšej si sto krát overte, či ste zadali „správny kód“, platný pre ten, ktorý deň, aby z toho nebol hoax. A Zákony? Predkladajte zákony, ktoré budú kryť pozadie, lebo zmenou podmienok, neodstránite potenciál korupcie.

Ale kde zostala Vaša systematická a koncepčná práca, s ktorou ste išla do parlamentu?  Žiaľ, zase ste skončila ako aj Vaši kolegovia z hnutia v orientovaní výhradne na sociálno-patologické správanie, ktoré je už vidieť v náznakoch Vašich vystúpení. Na to, aby ste si to uvedomila je nevyhnutné spoznávanie príčin vzniku deviantného správania a mechanizmy jeho udržiavania v celej našej spoločnosti.

A na záver malé  poučenie : Aké sú  príčiny deviatného a sociálno-patologického správania:

1. V človeku (otázka: Kde je v človeku chyba?)

a) v jeho biologickej štruktúre – biologické teórie;

b) v jeho psychike – psychologické a psycho-sociálne teórie;

2. V spoločnosti – sociologické teórie

(otázka: Kde je v spoločnosti chyba?)

Sociálne deviácie nemajú len jednu, ale viacero príčin. Tieto sa navzájom kombinujú a ovplyvňujú. Preto môžu byť skúmané z pozície rozličných vedných disciplín. O týchto vedných disciplínach sa viac dozviete v našom Zborníku (2014) z 2. medzinárodnej konferencie, ktorý je uložený aj v slovenských knižniciach – Vzťahové pasce na pracoviskách Slovenska.

Dnes máte ešte čas, aby ste voličom povedala pravdu.  LEBO: o chvíľu máte zase parlamentné voľby, využite ešte čas, ktorý máte.

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

Prečo obnovenie konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami?

02.03.2022

Je to skôr fiction, než reality. Ale idem zo svojho pohľadu to napísať. Poslední Habsburgovci ako Mária Terézia, Sissie, jej nešťastný frustrovaný syn Rudolf, potom nástupca trónu František Ferdinand, ktorému pre blbý zákon vyradili manželku a deti z línie. Potom kladne sa zapísal aj už teraz bl. Karol Habsburský. A čo sa týka jeho potomkov, tak to nie je isté akí by [...]

EÚ by mala vydať Smernicu, ktorá. . . . .

02.03.2022

Teraz všetko dychá Ukrajinou, Putinom, okay. Celé dva roky to bola korona, Ak nie korona, Putin, tak je to drastické zdražovanie. Zamyslel sa niekto na tým, ako niektoré médiá a politici v NR SR, na tlačovkách zlé vplývajú na ľudí? -Matovič celé dva roky vrieskal po ľuďoch, desil ich, nezmyselné opatrenia na kovid. Neriešenie problémy občanov. Ako zle vplývajú [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.