Zákony robené pre mäsiarov alebo objednávateľov na mieru

Už od 89 roku sa zákony robia na mieru: Za šéfom koaličnej strany príde jeho donátor a ukáže mu aký chce zákon:

Príklad: Vodárne, SPP, Elektrárne sú nie štátne firmy. A aby bežný občan sa tak ľahko nedovolal svojho nároku. Omylom vydupaná platba za inkaso. Ak občan chce si uplatniť nárok, musí zaplatiť 300 e ako záruku. A to nemusí záruku dostať ani svoj nárok vymôcť, ak to tieto firmy nechcú. Teda sú chránené na mieru šitú zákonom.

2 príklad: Postupne prideľovanie nadštandardných právomoci štátnym orgánom.

3. príklad: Nadmerná ochrana mamutích podnikov pred malými. Teda malý skromný podnikateľ nemá šancu sa brániť proti veľkému.

4. príklad: Stavebný zákon: Tolerovanie čiernej stavby. V západných demokratických krajinách sa stavebné úrady nehrajú. A zbúrajú čiernu stavbu aj politikovi, celebrite.

5. príklad: nezahrnutie Práv pacienta do zákonnej formy. Má to iba hodnotu zdrapu. Nemocnice ho neuznávajú. A najmä teraz sú práva porušovanie počas kovidu.

6. príklad: Bezohľadné povoľovanie developerom stavanie v prírode, potom stavanie rýchlokvaskových bytov a domov v radovej zástavbe.

7. príklad: Nemožnosť sa dostať nezávislým a slušnejším ľuďom do NR SR počas volieb.

8. príklad: Kaucia v  hodnote 17 000 do NR SR. Také niečo platilo aj z čias Napoleona Bonaparte.

Keď si zákony objednávajú mäsiari:

Najčastejšie sú to strany, ktoré chcú excesy svojich predchodcov alebo vlastné ekcesi naplniť štátnu kasu mäsiarskymi zákonmi. Proste mäsiar ak ide sekať hovädzie a ide uťať nohu, alebo sa brodí nožom v krvi.

Tak to sa dá prirovnať ku novým vzniknutým vládnym stranám. Miesto krvi z hoväzdieho, bravčového tu tečú slzy občanov SR. Občania musia si hlboko siahnuť do vrecká. Musia si spraviť rôzne obmedzenia, aby proste mäsiarskym zákonom vyhoveli.

1. príklad: Zdravotníctvo – človek si musí čím viac doplácať na lieky sám, osekávanie výhôd na doplácanie okuliarov, kúpeľnej starostlivosti. Odmietnutie preplatenia kvalitných liekov.

2. príklad: Sociálna sféra – úrady práce vidia ľudí ako šablóny. Majú čoraz šikannoznejšie požiadavky pre uchádzačov práce. Nieto jedinca, ktorý by z týchto úradov aj nemal traumu.

A takýchto prípadov je hodne viac. Asi by sa z toho napísať heslovito veľmi veľmi tlustá knižka.

 

 

Filip August – Sme Francúzi!

07.08.2024

Kto si myslí, že budem špiniť Filipa Augusta, politického nepriateľa Richarda levie srdce je na omyle. Nebudem ho špiniť ani v tomto článku, ani v románe, ktorý píšem. Takto robia anglickí, či americkí spisovatelia, kde Filipa, francúzskeho kráľa opisujú ako zradcu, podliaka, pomstichtivého. S Richardom levie srdce v mladom veku mali priateľsky vzťah, podporoval ho [...]

Najnovšie vedecké prieskumy o Richardovi levie srdce

05.08.2024

Najnovšie prieskumy o Richardovi levie srdce ukazujú, že svoju krajinu nezanechal v dlhoch, dokonca jeho krajiny boli najväčšou veľmocou v Europe po ekonomickej aj vojenskej stránke. Po rokoch výskumov túto legendu, že kráľ Richard iba mával mečom a bol nadšený bojovník a dobrodruh vyvracajú historici ako napr. James Holt, že Richard osobne čítal listy z Anglicka, mal [...]

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

Dopravná nehoda

Auto zo SR usmrtilo pri obci Lentikápolna dôchodkyňu, neďaleko havaroval aj poľský autobus

24.10.2024 21:23

Vyše 50 cestujúcich a dvoch vodičov autobusu vyslobodili hasiči.

Izrael Gaza operácia rukojemníci záchrana vyslobodenie

Izrael chce obnoviť rokovania s Hamasom. Do katarskej Dauhy mieria aj šéfovia Mosadu a CIA

24.10.2024 21:15

Izrael chce obnoviť rokovania o prepustení rukojemníkov v Pásme Gazy.

Tomáš Drucker

Rokovanie parlamentu ukončilo vystúpenie Druckera. Minister kritizoval diskusiu o vládnej novele

24.10.2024 20:21

V piatok budú poslanci pokračovať v rokovaní od rána. Na programe majú opozičné návrhy na odvolanie Suska a Šimkovičovej.

parlament, národna rada, NR SR, budova

AllatRa na Slovensku: Ukrajinská sekta, ktorá zlákala aj prokurátorku, koaličných poslancov nezaujíma. Neprišli na výbor

24.10.2024 20:00

Napojenie prokurátorky na ukrajinskú sektu evidentne poslancov z koalície nezaujíma.