Založ si blog

Hromadná žaloba na štát

Hromadná žaloba na štát by sa mohla postaviť na niektorých z týchto bodov:

  1. Klamanie občanov ohľadom očkovania voči Covidu 19. Za reklamu utratili 69 750 eur. „Kampaň pre ministerstvo zdravotníctva pripravila PR agentúra AMI Communications. Podľa zmluvy v centrálnom registri bude celá kampaň stáť maximálne 69 750 eur bez DPH (83 700 eur aj s DPH)“citácia z Hospodárskeho denníka. Ku klamaniu občanov SR došlo v súvislosti, že sa bude očkovať masívne. V skutočnosti očkovanie prebieha veľmi pomaly, dokonca minister zdravotníctva mediálne prehlásil, že nie sú vakcíny. Očkovanie sa zastavuje dočasne. Takto dochádza ku ohrozovaniu života občanov, ktorí sa nemôžu dostať ku očkovacej látke.

  2.             Predseda vlády Igor Matovič, ktorého výmenu a pár ministrov požaduje už Progresívne Slovensko už                rok nás psychicky týra. Sme v ustavične v strese z jeho výrokov, zastrašovaní. Neustále nás znevažuj              za nezodpovednosť, Pričom on sám osobne porušuje zákony – nenosenie rúška, podávanie si ruky s                  hlavou štátu Ukrajiny. V tom čase bola Ukrajina nebezpečná. Nešiel do karantény po návšteve zo                      zahraničia. A na svojom facebookovom profile polarizuje a vysmieva sa spoločnosti.

3.           Sústavne dochádza ku okliešťovaniu našich základných ľudských práv a slobôd, bez                                      dôvodne. V septembri na dlhé týždne ohrozili zdravie detí, že ich prinútili mať rúška. Mediálne                        bolo dokázané, že niektorí členovia vlády, funkcionári ignorovali nosenie rúšok. Stačí napísať                        odkaz do googlu rúška, nenosenie. Podľa mňa tam bude dosť článkov na túto tému.

Za ich nenosenie sú bežní občania pokutovaní, kým politici, tých pokutovať nebude nik.

Dlhodobé nosenie rúšok môže znížiť imunitu.

4.           Trestný poriadok hovorí, že šíriť infekciu je trestný čin. Konkrétne ide o hromadné testovanie,                         ktoré sa stálo ohniskom šírenia kovidu. Ďalšia nedbanlivosť je: Kontrola cestujúcich z Veľkej                         Británie pred Vianocami 2020. Zavliekol sa tu agresívny mutovaný britský Covid, ktorý                                   spôsobuje rapídnu nákazlivosť a viac úmrtí. Najmä v Košiciach Vám potvrdia, že koľkí ľudia

práve zomreli na ten agresívny typ. Zo strany štátu tu došlo ku hrubej nedbanlivosti.

5.          Nárast policajného štátu. Sú tu tzv. policajti v civile, ktorí budú striehnuť na občanov. Môj                               názor je, že tu nie je výchovná prevencia, ale naplnenie štátnej kasy, na základe ľudského                             nešťastia. Covidové obdobie nadelilo aj nadmerné právomoci hygienikom, ktorí môžu svoje

postavenie zneužívať.

6.         Porušovanie rovnosti. Malé kamenné obchody sú zatvorené a fungujú cez tzv. e shop. A                                 veľké obchodné reťazce fungujú. Malí sú bití, veľkí ťažia v čase nešťastia.

7.         Za vyjadrenie premiéra, ktorí si z občanov spravil rukojemníkov a ohrozil ich životy. Ak ho                               nepodržia pri moci, tak vakcínu Sputník V vráti späť.

8.          Nanútenie zdravotníckeho zákroku občanovi SR. Testovanie je palička, ktorá sa vsunuje hlboko do

nosohrtanu. Občan sa tu častým opakovaním okrem nákazy Kovidu vystavuje aj ohrozeniu

slizníc. Zákrok sa robí bez súhlasu. A riadny zákrok spoľahlivý je odber krvi, nie palička namotaná

vatou. Ďalej sa tu nepotrebne zaťažuje rozpočet obcí. Štát to jednoducho prikázal, a všetko hodil

na zodpovednosť mestám a obciam. Zdravie občanov sa ohrozuje tým, že zdravotnícky personál

je vyťažený. A porušuje sa tu aj pracovná zmluva, nadmerne zaťažovanie zdravotníckeho

personálu pri nezmyselnom testovaní. Peniaze sa dajú použiť na nákup dýchacích prístrojov,                         ochranných a dezinfekčných prostriedkov.

Nebola som ani za pád predošlej vlády Roberta Fica, Pelegriniho, ani nie som za pád vlády Igora

Matoviča. Rozumné riešenie je ho vymeniť aj ministrov ako Krajčí, Nag, Heger. V strane majú oveľa

väčších odborníkov ako títo tu.

Boli už žaloby, kde občan žaloval štát: napríklad o neschopnosti štátu mu nájsť prácu. A v EÚ, USA

sú žaloby voči štátu úplne bežné. A končia sa v prospech poškodených. Ale to by sa musela schváliť

trestná a hmotná zodpovednosť úradníkov, vlády, poslancov. Matovič nás už rok psychický týra,                    uráža, deptá. Nie ochraňuje pred kovidom.

Ak by to bolo ako v právnom štáte, a by občania podali hromadnú žalobu na štát, starosti o financie by si netrebalo robiť, z kadiaľ ich vezme. Najlepšie našim politikom ide vytĺkanie daní, pokút.

Hromadná žaloba, ale to bola iba voči zdravotnej poisťovni v Európe bola na očkovaciu látku, ktorá znetvorila 24 malých detí. Vyhrali. Alebo v USA podávajú žaloby na štát ako na bežiacom páse. USA nech má svoje nedostatky, ale právo tam víťazí aspoň, keď je to hromadné. Nie je to vhodný príklad na vakcínu voči kovidu. Lebo vakcína je bohužiaľ, jediné východisko na potlačenie tohto svinstva, ktoré noci naše životy. Ale len som uviedla príklad, že keď sa podajú hromadné žaloby, keď si štát neplní úlohu ako má, je to šanca vyhrať v západných slobodných krajinách.

 

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

Prečo obnovenie konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami?

02.03.2022

Je to skôr fiction, než reality. Ale idem zo svojho pohľadu to napísať. Poslední Habsburgovci ako Mária Terézia, Sissie, jej nešťastný frustrovaný syn Rudolf, potom nástupca trónu František Ferdinand, ktorému pre blbý zákon vyradili manželku a deti z línie. Potom kladne sa zapísal aj už teraz bl. Karol Habsburský. A čo sa týka jeho potomkov, tak to nie je isté akí by [...]

EÚ by mala vydať Smernicu, ktorá. . . . .

02.03.2022

Teraz všetko dychá Ukrajinou, Putinom, okay. Celé dva roky to bola korona, Ak nie korona, Putin, tak je to drastické zdražovanie. Zamyslel sa niekto na tým, ako niektoré médiá a politici v NR SR, na tlačovkách zlé vplývajú na ľudí? -Matovič celé dva roky vrieskal po ľuďoch, desil ich, nezmyselné opatrenia na kovid. Neriešenie problémy občanov. Ako zle vplývajú [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.