Založ si blog

Keď sa nepriamo porušujú ľudské práva

Ak existuje vôbec takýto pojem v právnej oblasti, ak nie. Tak tento pojem som si do článku vložila ja. Právo sa mení, tak ako spoločnosť, teda právo si prispôsobujú krajiny podľa svojich potrieb.

Teraz nekomentujem túto skoro rok výnimočnú situáciu, ani výnimočného Matoviča. Ale uvediem pár príkladov, kde sa poviem nepriamo porušujú resp. ti priložia nôž na krk: Spravíš to, alebo – nasleduje: nemožnosť plnenia tvojich práv, sankcia.

Prvý príklad: Občiansky preukaz. Nikomu sa nepáči nanútená fotka v občianskom preukaze. Musíš sa postaviť do fotobunky, kde ťa odfotia. A je jedno, či vyzeráš ako debil, ako kriminálnik na foto. Ak chceš žiť v štáte – právne existovať. Musíš sa tam vyfotiť. Predtým si si mohol vybrať, kde sa vyfotíš, a akú fotku dáš.

Druhý príklad: Americké sociálne siete ako napr. facebook: Autoritatívny, arogantný prístup ku používateľom. Nanucujú ti zmeny – dizajn, rôzne novelizácie, a nespýtajú sa ťa, či súhlasíš. Len tak bez príčiny ťa bloknú, za neurčitý prehrešok – porušil ste normy komunity. Ak sa chceš sťažovať, tak tvoju sťažnosť vybaví robot. Spravidla sa nedočkáš riešenia facebook problému. Ak chceš byť užívateľom facebooku, tak musíš súhlasiť s podmienkami pri zriadení svojho účtu. Inak tvoj problém. A navyše Pí Ar oddelenie facebooku nekomunikuje ani s americkými novinármi.

Tretí príklad: Prístup úradov práce, sociálnych vecí, rodiny: Občana hneď vyradia z úradu práce. Ak si chce uplatniť svoje právo, teda úrad práce je povinný. Koná ako úrad práce v banánových republikách.

Štvrtý príklad: Plynárne, elektrárne. Ak si chceš uplatniť právo, musíš zaplatiť asi 300 e ako zálohu. To ti vrátia, ak uznajú tvoj nárok, sťažnosť ako oprávnený. Ak neplatíš inkaso. Hneď ako je to možné, vypnú ťa. Ak zaplatíš už inkaso. Tak si dajú načas. Nerobí im problém, že človek žije v tme, v zime v zime, bez vody. Zákonná lehota tu je asi 30 dní, alebo 8 dní? Úrady využijú svoje právo, právo odpovedať v posledný deň lehoty.

 

Aj správanie sa úradov voči slovenským občanom je ako drezúra občanov. Musíš, musíš musíš.

 

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

Prečo obnovenie konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami?

02.03.2022

Je to skôr fiction, než reality. Ale idem zo svojho pohľadu to napísať. Poslední Habsburgovci ako Mária Terézia, Sissie, jej nešťastný frustrovaný syn Rudolf, potom nástupca trónu František Ferdinand, ktorému pre blbý zákon vyradili manželku a deti z línie. Potom kladne sa zapísal aj už teraz bl. Karol Habsburský. A čo sa týka jeho potomkov, tak to nie je isté akí by [...]

EÚ by mala vydať Smernicu, ktorá. . . . .

02.03.2022

Teraz všetko dychá Ukrajinou, Putinom, okay. Celé dva roky to bola korona, Ak nie korona, Putin, tak je to drastické zdražovanie. Zamyslel sa niekto na tým, ako niektoré médiá a politici v NR SR, na tlačovkách zlé vplývajú na ľudí? -Matovič celé dva roky vrieskal po ľuďoch, desil ich, nezmyselné opatrenia na kovid. Neriešenie problémy občanov. Ako zle vplývajú [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.