Založ si blog

Nemôžeme si dovoliť hrdinov

 

Autorka je Marika Ritomská, editorka ja.

Režisérka Lucia Kaššová prišla s novým filmom „Denník SME za zdravý rozum“, v ktorom som sa spolu s ďalšími tromi účastníkmi stala reklamou s priamym úmyslom jeho tvorcov. Znovu sa  podelím o moje zážitky a skúsenosti,

ktoré som získala vďaka projektu Denníka SME za zdravý rozum, lebo aj Vy by ste mali byť nformovaní. Tento projekt je len jedným z dôkazov, ako si Vás média vystrihajú na svoj obraz a pre svoj biznis. Samozrejme, že aj novinári majú radi biznis, veď v tom sú peniaze. Pre porovnanie: Rovnako to robí aj líder OĽaNO, o ktorom som hovorila v tomto videu.

https://www.youtube.com/watch?v=6ZgxZ5VlhoA

Aj tu ma požiadali novinári, ktorí mali záujem, že pokračujem v aktivitách boja za ľudskú dôstojnosť, aby sa človek človeku nestal vlkom.Novinári v októbri 2016 prišli s finančnou ponukou. Ale povedzme si pravdu, ak chceli, aby mali prácu naďalej, tak  rýchlo svoju ponuku stiahli.

POZOR! Novinári si nevšimli, že odkedy som v parlamente spomenula, že chcem uzákoniť antimobbingové zákony, tak novinári dostali zákaz o mne písať (čo mi aj niektorí z nich potvrdili). LEBO, ak chceli písať o mojom volebnom programe, tak príkaz nadriadených museli rešpektovať, aby si uchránili svoju prácu a svoju mzdu.

Z projektu Lucie Kaššovej vidíme, že novinári dosiaľ nepísali o práci poslanca parlamentu z hľadiska jeho pomoci občanom? Neprinášali informácie, kam sa Slovensko posunulo sústavným prijímaním zákonov. A výsledok – občan nemá predstavu, prečo sa za 30 rokov nezverejnila informácia, ako poslanci pracujú. A PRE KOHO? Aj do práce poslanca prenikol biznis. Za 30 rokov vývoja poslaneckej činnosti práca poslancov nepomohla zlepšiť kvalitu a kultúru života občanov.

Skúsenosti z našej histórie ukázali, že politici sú obvykle tí najagresívnejší sociopati, ktorí radi balansujú na hrane zákonnosti, ale vždy iba pre svoje egoistické ciele, to nás v histórii našej demokracie  brzdilo a brzdí aj v tomto volebnom období, Kto z poslancov v parlamente pracuje pre poškodených občanov ?  Povedzme si pravdu –  to, čo nám tu prezentujú politici – to je iba „obálka ich egoizmu“… nový pojem  pokrytectva. S poslancami sa nedá dohodnúť na skutočných dobrách pre slušných a skromných ľudí. Poznáme postoje a metódy aj „koreňových psychológov“, a tie nás nezaujímajú lebo sú neúčinné, nepomáhajú v osobných tragédiách občanov.
My chceme zjednotiť silu slušných ľudí a prevalcovať „egoistické zvery“ zákonmi. To je naša idea. Vypracovávame novú sociálnu doktrínu, ktorá bude pre politiku alfou a omegou, a pre psychológiu bude určite niečím novým. Taktiež pre sociálnu psychiatriu, ktorá však na Slovensku ani neexistuje.  Nikto ju „nepestuje“.

Žijeme v tvrdom kapitalistickom systéme zvieracieho prirodzeného výberu, ktorý sa premieta aj do vedy. Preto ak sa Vám zdajú naše vyjadrenia „radikálne“, ale žiaľ, doba si žiada tvrdé a jednoznačné odsúdenie každého zla, nielen manipulatívneho zla, ktoré nám podsúvajú „politické šelmy“.
Kto sa pridá z občanov  osobnou invenciou a vecným postojom? Máme záujem o každého občana ako spolupracovníka. a naše nové tendencie na interdisciplinárnom vedeckom poli si chceme osvojiť. 

Dôkazom bolo a stále je, že od roku 2012 sme vytvorili tému psychické násilie na pracoviskách, kde sme hodnotili cca 1 000 prípadov, v ktorých sa nám občania sťažovali, alebo žiadali od nás priamo právnu pomoc, alebo aspoň právnu radu. Výsledkom nášho výskumu bolo a stále je, že štátni úradníci boli, a mnohí ešte stále sú zvyknutí na absolútny spôsob „samovládnutia“. Nikto im nerozkáže, a mnohí z nich nechcú byť ústretoví k občanovi. Štát neposkytuje žiadne páky, aby donútil úradníka k ústretovosti k občanovi. To sú administratívne príčiny, prečo z roka na rok  zväčšuje sa intenzita  a zvyšuje sa hustota výskytu  duševného násilia na pracoviskách v SR. Ale o tom tu píšem stále kolom dokola. A čo je zaujímavé zistili sme aj dosť tragikomický úkaz. Porovnávaním rôznych „záhadných úkazov“ na pracoviskách sa potvrdil zvláštny bossing zo strany šéfa-prenasledovateľa, a to hrozbou vysťahovania či presťahovania z miesta na iné miesto

 

A pomoc si tu v našom štáte môžete poriadne vyskúšať, pomoc od nikoho nedostanete. je to stále kolom dokola. Sklamal Vás už snáď každý.  Mňa sklamalo celé politické hnutie OĽaNO, ktoré mi v priamom prenose ukázalo, že nemá  záujem riešiť problémy občanov. A ani ich nevie riešiť. V tomto volebnom období pokračujú politické strany vytvárať dezinfomácie.

V konečnom dôsledku sklamal aj projekt Lucie Kaššovej, ktorá nedokázala presadiť pôvodný zámer svojho projektu s názvom Denník SME za zdravý rozum. Prestrihané či vystrihané odpovede všetkých štyroch účastníkov s cieľom premenovať názov na Neverili sme a už sme pred verejnosťou konšpirátori. 
Múdry divák si svoj názor vie urobiť aj sám. Že by teda platilo Slovák je ľahko manipulovateľný?

A tak boj za spravodlivosť pokračuje. Ako hlas volajúceho na púšti. Zaznamenávam si všetky právne úkony, pomocou ktorých sa dá dokázať pravda.

https://www.facebook.com/jozef.chlebik.79/videos/pcb.1584193798383037/1584148965054187/?type=3&theater

https://www.facebook.com/jozef.chlebik.79/videos/pcb.1584193798383037/1584143905054693/?type=3&theater

https://www.facebook.com/jozef.chlebik.79

Rovnako aj Vaše prípady podané na súdy predlžujú. Dajme si otázku, prečo súdy všetky prípady z minulého volebného obdobia predlžujú. Len a len, aby mali prácu, alebo aby sa písalo o sudcoch, že majú neskutočne veľa  prípadov.

Všetci, ktorých som zastupovala na súdoch, si musia nájsť svojho advokáta. To nie je scéna z filmu, to je realita  života. LEBO! V tomto filme si nemôžeme dovoliť  HRDINOV.

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

Prečo obnovenie konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami?

02.03.2022

Je to skôr fiction, než reality. Ale idem zo svojho pohľadu to napísať. Poslední Habsburgovci ako Mária Terézia, Sissie, jej nešťastný frustrovaný syn Rudolf, potom nástupca trónu František Ferdinand, ktorému pre blbý zákon vyradili manželku a deti z línie. Potom kladne sa zapísal aj už teraz bl. Karol Habsburský. A čo sa týka jeho potomkov, tak to nie je isté akí by [...]

EÚ by mala vydať Smernicu, ktorá. . . . .

02.03.2022

Teraz všetko dychá Ukrajinou, Putinom, okay. Celé dva roky to bola korona, Ak nie korona, Putin, tak je to drastické zdražovanie. Zamyslel sa niekto na tým, ako niektoré médiá a politici v NR SR, na tlačovkách zlé vplývajú na ľudí? -Matovič celé dva roky vrieskal po ľuďoch, desil ich, nezmyselné opatrenia na kovid. Neriešenie problémy občanov. Ako zle vplývajú [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.