Založ si blog

Polák ako maskot do europarlamentu

Autorkou článku je Ritomská, vidíte, ako jej na blogu Sme škrtia čítanosť? Editorka ja.
21.5.2019 o 9:12 | (upravené 21.5.2019 o 9:37) Karma článku: 1,00 | Prečítané:  214x

Neunikne nám politická stratégia pred súčasnými eurovoľbami.  Matovič nám to ukazuje a využíva ešte posledné minúty pred eurovoľbami. Vybral si novú zbraň. Pána kandidáta na europoslanca – pána Petra Poláka. Všetka česť, pán 

Peter Polák ponuku akéhosi maskota za europoslanca prijal. A tak spolu zamiešali karty v stratégii OĽaNO.  Ako píšem vo svojej knihe Zápisky z parlamentu, pán kandidát Peter Polák spolu s lídrom OĽaNO nám riadne zamiešali karty aj v parlamente. Líder OĽaNO sa aj vtedy chválil, aký „kúsok“ dosiahol. 

Peter Polák spočiatku sedával v rokovacej sále vedľa mňa. Keď mu smeráci pridelili úlohu splnomocnenca pre národnostné menšiny, jeho prítomnosť v susednom kresle bola stále nižšia a nižšia. Pri odchode z rokovacej sály som na neho zavolala:

Peter, zabudol si tu smeti. – ukazujem na prázdnu fľašu minerálky a na prázdny obal burských orieškov.

Peter sa sotva otočil a gestom naznačil, že už sa nevráti. 

Snáď si nemyslíš, že to mám za Teba vyhodiť? 

Môžeš,  –  počula som jeho reakciu.

Tak na poriadok veľmi nebol. A čo politika? Ani sa nenazdal a zahltili ho riadne. Úrad splnomocnenca mu dával zabrať. Jeho kreslo v rokovacej sále bývalo prázdne. Nakoľko som chcela v parlamente založiť Komisiu proti násiliu, tiež som potrebovala jeho pomoc. Na čo? Na to, aby prečítal Uznesenie vo Výbore NR SR pre ľudské práva.

Peter, chcem založiť Komisiu proti násiliu, vysvetľujem – vo Výbore potrebujem predniesť Uznesenie o jej zriadení. 

Pozeral akoby nerozumel.

Nič nemusíš robiť, pokračujem, pani tajomníčka napíše Uznesenie a ty to prednesieš na rokovaní Výboru.

Peter pokrútil hlavou a vyslovil nesúhlas. 

Peter, budeme riešiť aj Rómov, nedám sa –  tam je násilia veľa.

Peter reagoval: Nie.

Vtom vošiel do miestnosti líder OĽaNO: Mária, čo tu kričíš na Petra.

A čo by som nekričala, nechce mi prečítať uznesenie na výbore, tak mu prosím Ťa, povedz nech mi to prečíta, budeme riešiť aj násilie u Rómov.

Nie, prečo by Ti to mal prečítať.

Aby sme pomohli občanom z ich bezprávia. 

Ale vysvetľovať niečo lídrovi OĽaNO bol ako kameň hodený do vody, jednoducho politické hnutie OĽaNO to nebolo o spolupráci a už nie o pomoci pre občanov. Radšej som z miestnosti odišla.

Občas prišli občania a požiadali o pomoc, lebo úrad splnomocnenca už požiadali o  pomoc.  A tento úrad im nič neriešil. Doteraz neviem, ako úrad splnomocnenca občanom pomáhal.

Trochu z histórie: Rómska problematika sa tu riešila aj za Dzurindu. Veď Dzurindovci boli tí, ktorí chceli veľmi podporovať Rómov a kde sú dnes. Sedmohradský maďarský Cigán Sárkozy (Francúzsky exprezident) najprv Rómom chcel pomáhať, potom otočil taktické plachty a vzápätí padol na dno politiky. Pozrime sa, koľko je rómskych aktivistov na Slovensku, a nikto z nich nepodporil  v úrade Petra  Poláka. Ak by bola Ficova vláda uzákonila odoberanie príspevkov ako trest, padla by aj vláda. To by bol najnehumánnejší čin vlády po 2.sv.vojne a Fico to vedel, čiže celá akcia s vládnym zmocnencom Polákom bola  iba o kamufláž politiky smeru.

A teraz, ako vidia všetci rozumní občania,  líder OĽaNO zase hrá na tenkom ľade. Ale kto by sa nehral. Politika moci peňazí je neúprosná. A ľudia majú radi príbehy,

„Ďakujem Vám za Vašu skorú reakciu. Už som si myslel, že sa mi na môj list nikto neozve tak, ako mi to predpovedali skoro všetci moji známi. Vy ste zatiaľ prvá  Ale vzhľadom k tomu, ako píšete, že list ste dostali až 16.11.2012, tak dúfam, že sa ešte niekto pridá.
Cieľom môjho listu nebolo urážať, ani vyvolať aféru, či revolúciu. Rozhodol som sa len apelovať na morálku. Veď nie je predsa možné, aby sa medzi stopäťdesiatimi poslancami nenašli ľudia, ktorí si ešte vážia sami seba. Ak si totiž nevážim ani sám seba, ako si môžem vážiť niekoho druhého. A ak si vážim toho druhého, môžem začať riešiť problémy srdcom a tak pomôcť. To povedala jedna pani v televízii, v súvislosti s riešením „rómskej problematiky“. A sú tam možnosti riešenia. Ale ak aj pán Pollák pôjde ďalej cestou tak, ako začal, nič nedosiahne a tým ľuďom nepomôže. Ale to je na osobnú debatu, nie na jeden list.
Aj problémy mobingu súvisia predovšetkým s egoizmom a bohužiaľ osobnými ekonomickými záujmami a nie len v štátnych spoločnostiach. Veď aj tragédia, ktorá sa stala v Kurimanoch, bola okamžite zneužitá na presadenie politických a s tým súvisiacich ekonomických záujmov. Dnes som pozeral všetky politické diskusie. Hrozné. O stavebníctve ani páru, ale východiská stanovené. Nevymožiteľnosť práva?  Kde je prevencia proti úžere?

Kde je ochrana starších alebo hlúpejších spoluobčanov?  Kde je ochrana pred zneužívaním exekúcií?  Kde je spätná väzba súdov na zákony? Každá prevencia by pomohla odbremeniť súdy. Ale ja počúvam len blá, blá, blá. Videl som šikanovanie, videl som rasizmus, videl som bitky, videl som streľbu na človeka, dokonca som mal priloženú nabitú zbraň psychopata k mojej hlave. Teraz mám už skúsenosti aj s mobingom – tzv. psychoterorom na pracovisku. Videl som slzy mojich podriadených. Som unavený a mám zničené zdravie.“

S veľkou obavou sledujem varovné signály znejúce zo všetkých kútov Európskej únie. Vznikajú školiace strediská mobbérov… Znie to nehorázne, ale je to pravda. Niektorí zversky naladení politici a finančníci sa rozhodli udržať mobbing ako organizačný fenomén na pracoviskách súkromníkov. V EÚ začína boj – parafrázujem „sever proti juhu“ – aktivisti za humánnu spoločnosť proti moderným otrokárom. Je to nový fenomén, reakcia mobérov na existujúce antimobbingové kampane.

Proti  takýmto postupom  nesmie zaostávať ani jeden štát EÚ.

Máme pred sebou výzvu: Budeme ľuďmi – sociálne vysoko erudovaní zamestnávatelia a poctiví zamestnanci, alebo budeme zvieratá – a budeme  sa navzájom prenasledovať kdekoľvek  a kedykoľvek.“

poznámka autorky: pán exposlanec Polák nakoniec je europoslanec. Gratulácia

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

Prečo obnovenie konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami?

02.03.2022

Je to skôr fiction, než reality. Ale idem zo svojho pohľadu to napísať. Poslední Habsburgovci ako Mária Terézia, Sissie, jej nešťastný frustrovaný syn Rudolf, potom nástupca trónu František Ferdinand, ktorému pre blbý zákon vyradili manželku a deti z línie. Potom kladne sa zapísal aj už teraz bl. Karol Habsburský. A čo sa týka jeho potomkov, tak to nie je isté akí by [...]

EÚ by mala vydať Smernicu, ktorá. . . . .

02.03.2022

Teraz všetko dychá Ukrajinou, Putinom, okay. Celé dva roky to bola korona, Ak nie korona, Putin, tak je to drastické zdražovanie. Zamyslel sa niekto na tým, ako niektoré médiá a politici v NR SR, na tlačovkách zlé vplývajú na ľudí? -Matovič celé dva roky vrieskal po ľuďoch, desil ich, nezmyselné opatrenia na kovid. Neriešenie problémy občanov. Ako zle vplývajú [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.