Založ si blog

Krivdy alebo omyly, ktoré sa redaktori dopustili voči JUDr. Ritomskej alebo neverte novinárom

Keď Marika oznámila, že s Priamou Demokraciou pôjde do volieb 2016, istá reportérka s tv Joj s ňou robila rozhovor, avšak nikdy nebol odvysielaný.

Toto je moje video, ide v ňom, že Marika pomáhala bývalému odborovému predákovi Železníc Slovenskej republiky Karolovi Magalovi. Istý reportér z tv  jej sľúbil, že príde spraviť reportáž o tomto prípade. Ale deň predtým Marike reportér zavolal, že nepríde. Inak by ho vyhodili z práce. https://www.mojevideo.sk/video/264e2/marika_ritomska_ako_davidko_proti_moberom_goliasom.html

Keď sa zvolebnievalo už od leta 2015, tak redakcie už vedeli ako z kryštálovej gule, že ktorí poslanci budú znova zvolení, a ktorým zvoní umieračik. Samozrejme, že tam nechýbala ani Marika Ritomská, že už zvolená nebude v 2016. Kde sa dalo, tam si do nej radi kopli, alebo ju ignorovali. https://www.aktuality.sk/fotogaleria/305495/desat-politikov-ktori-sa-s-miestom-poslanca-definitivne-rozlucia/6/ Podobná reportáž bola odvysielaná aj na TV Joj, kde na Mariku si počkala jedna pojašená reportérka, aby znova uviedli článok, že jej zvoní umieračik, volebný.

 

Koncom marca 2016 Marika Ritomská podala svoje majetkové priznanie NR SR včas, aj keď v posledný deň lehoty, poslala ho elektronicky. Poslanec za SAS Mgr. Martin Poliačik, teraz je v strane Progresívne Slovensko mi ako bývalej asistentke napísal, že Ritomská ešte nepodala majetkové priznanie. Ja som ju o tom písomne upozornila. Marika ho podala elektronicky. A odvtedy sa začala jej kalvária s NR SR a pošpinenie jej dobrého mená.

Video Juraja Chlebíka – rozhovor s Marikou o podaní majetkového priznania https://www.mojevideo.sk/video/2c126/neodbornost_nezodpovednost_nespravodlivost_v_nrsr_.html

O rok neskôr dostala Marika mailom písomné otázky, aby aj písomne odpovedala od novinára z Nového času. Tieto otázky boli:

1.Podľa zmluvy v Národnej rade Slovenskej republiky Vám museli odložiť splatenie pokuty takmer       2 000 € o rok kvôli zhoršeniu ekonomických pomerov. Za čo bola táto pokuta udelená? 

2. Čo sa deje? Prečo nedokážete splatiť túto pokutu?

3.Do akej miery sú vaše finančné problémy veľké? 

4. Počas práce v parlamente ste zarobili vyše 168 000 € za 4 roky. Na čo ste peniaze použili? 

Na otázku č.štyri vkladám časť odpovede Ritomskej, lebo celú jej odpoveď si nájdete v jej článku:

Najprv je dôležité uviesť, že poslanci sú rozdelení podľa toho z akého mesta pochádzajú. Bratislavskí a mimo-bratislavskí.  Bratislavskí poslanci majú mzdu 1961 eur.

Celá písomná komunikácia je tu: https://ritomska.blog.sme.sk/c/449072/vazeni-novinari-dakujem-vam-za-darcek-k-medzinarodnemu-dnu-zien.html

„Vážení novinári, ďakujem Vám za darček k Medzinárodnému dňu žien“

Boli by sme naivní, keby tento názov, a článok o hanebnom správaní Nového času by pohol svedomím s touto redakciou.

Marika im v dobrej viere slušne odpovedala, nevedela, ako jej poškodia.

Podotýkam, že novinár z Nového času jej odpovede nezverejnil. Iba účelovo v tejto redakcii zostrihali tak, aby jej ťažko pošpinili povesť.

Článok č. 1https://www.cas.sk/clanok/519703/exposlankyna-ritomska-zarobila-160-tisic-eur-teraz-nema-na-pokutu-tvrdy-odkaz-jej-byvaleho-kolegu-matovica/

Článok č. 2 https://www.cas.sk/clanok/519743/ako-poslankyna-zarobila-desattisice-dnes-nema-ani-na-pokutu-preco-tak-dopadla/

Poučenie: Politici, ľudia zo filmu, hudby, nikdy neodpovedajte novinárom na písomné otázky. Neviete či nemajú za úkol Vás znemožniť. Dobrú povesť,ak je poškodená, Vám nik nenapraví.

O videonahrávke Neverili sme alebo Konšpirátori od denníka Sme som písala v predošlých článkoch. Na občerstvenie pamäti vkladám iba odkazy. Tu zase Marika vedela do čoho ide, ale chcela získať skúsenosti zo zakúlisia novinárskej brandže.

https://video.sme.sk/c/22142418/neverili-sme.html

Ako Sme vyrába konšpirátorov alebo manipulačne strihá dokumenty

Pre objasnenie Marika v tomto ľstivom a dehonestujúcom filme Neverili sme otvorene povedala šéfredaktorke Sme Beáte Balogovej, že novinári – redaktori z tohto „demokratického“ denníka mali zakázané s ňou rozprávať. Pani redaktorka sa tvárila ako to naj-nevinnejšie stvorenie na svete, o ničom nevedela. Aj redaktori, novinári z iných novín sa jej zverili, že majú s ńou zakázané urobiť rozhovor, inak by dostali výpoveď. Dokonca sa jej zverili, že aj u nich je mobbing. Ale právom sa obávali o prácu. Ak človek nemá prácu, na Slovensku je nič, sociálne vylúčený, prepadá sa do sociálnej inklúzie.

Takéto situácie, že chceli s ňou spraviť rozhovor, niečo natočiť, a mali to zakázané, bolo ešte viac.

Kto chce uverí, kto nie, neuverí. Sám nech si urobí svoj názor. 

 

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

Prečo obnovenie konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami?

02.03.2022

Je to skôr fiction, než reality. Ale idem zo svojho pohľadu to napísať. Poslední Habsburgovci ako Mária Terézia, Sissie, jej nešťastný frustrovaný syn Rudolf, potom nástupca trónu František Ferdinand, ktorému pre blbý zákon vyradili manželku a deti z línie. Potom kladne sa zapísal aj už teraz bl. Karol Habsburský. A čo sa týka jeho potomkov, tak to nie je isté akí by [...]

EÚ by mala vydať Smernicu, ktorá. . . . .

02.03.2022

Teraz všetko dychá Ukrajinou, Putinom, okay. Celé dva roky to bola korona, Ak nie korona, Putin, tak je to drastické zdražovanie. Zamyslel sa niekto na tým, ako niektoré médiá a politici v NR SR, na tlačovkách zlé vplývajú na ľudí? -Matovič celé dva roky vrieskal po ľuďoch, desil ich, nezmyselné opatrenia na kovid. Neriešenie problémy občanov. Ako zle vplývajú [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.