Založ si blog

Kauza Kristus – Lee Strobel, recenzia

Navonok žije Strobel so svojou ženou „šťastným“ životom. Niečo však im chyba. A to je, aby mal srdce z ľudské, a nie z kameňa. Tak sa modlí jeho manželka. Strobel je zmenou jej správania znepokojený. Začne na vlastnú päsť aj za cenu flákania svojej práce pátrať po Kristovi, aby vylúčil alebo potvrdil jeho existenciu na základe historických dokumentov.

Film veľmi dobré spracovaný ako Strobel sa snaží poprieť existenciu Krista. Pár ľuďom svojím správaním išiel aj na nervy. Psychiatrička, u ktorej tiež pátral, mu stanovila príčinu jeho správania – zlý vzťah s jeho otcom.  Chronické spochybňovanie niečoho.

Čím viac pátral, tým viac sa mu vytvárali nové otázky. A bol viac neistejší. Nakoniec po tom všetkom, zaúčinkovali modlitby jeho manželky, a uveril v čo pátral. Miesto kamenného srdca, získal srdce ľudské.

Strobel bol pripravený aj za cenu vlastného zosmiešnenia sa spochybniť, že Kristus vstal z mŕtvych. Tvrdil, že Kristus svoju smrť len predstieral. Kým ho neusadil lekár argumentmi, že keď Kristovi prebodli bok, a vytiekla z neho iba voda. Tak musel byť mŕtvy.

Potom zaujímavý záber je aj od bývalého archeológa, ktorý sa stál katolíckym kňazom, že Evanjelia sa zo staroveku zachovali v takom počte, že keby ich naukladali na seba tak by boli vo výške 1,5 km.

Film bol natočený na základe Strobelovej knihy Causa Cristus.

 

 

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

Prečo obnovenie konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami?

02.03.2022

Je to skôr fiction, než reality. Ale idem zo svojho pohľadu to napísať. Poslední Habsburgovci ako Mária Terézia, Sissie, jej nešťastný frustrovaný syn Rudolf, potom nástupca trónu František Ferdinand, ktorému pre blbý zákon vyradili manželku a deti z línie. Potom kladne sa zapísal aj už teraz bl. Karol Habsburský. A čo sa týka jeho potomkov, tak to nie je isté akí by [...]

EÚ by mala vydať Smernicu, ktorá. . . . .

02.03.2022

Teraz všetko dychá Ukrajinou, Putinom, okay. Celé dva roky to bola korona, Ak nie korona, Putin, tak je to drastické zdražovanie. Zamyslel sa niekto na tým, ako niektoré médiá a politici v NR SR, na tlačovkách zlé vplývajú na ľudí? -Matovič celé dva roky vrieskal po ľuďoch, desil ich, nezmyselné opatrenia na kovid. Neriešenie problémy občanov. Ako zle vplývajú [...]

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.