Založ si blog

Mňa tieto dámy reštartovali. A čo Vás?

 

Korona téme je desivá téma. Ale pre niektorých je to bohatý zdroj príjmov: pre medicínske odvetvie. Pre politikov je to super téma na strašenie ľudí. My to dobre poznáme. Čím horšie, tým lepšie platí pre média – zastrašiť, ohúriť a mať veľkú sledovanosť. Čim väčšia, tým väčšia tržba pre média.

A korona je ako stigma. Ľudia, ktorí ňou prešli sa ku tomu len tak nepriznajú. Je im nepríjemná reakcia nás, keď sa zhčíme, že korona. Nedá sa na ňu liečiť, iba pretrpieť.

Tieto fínske političky ma naštartovali, lebo aj keď hrozná téma, tak ľudí išli chrániť, aj robili kontrolu, či pc majú v každej rodine – študenti. Celý spôsob sa dočítate na tom fb statuse.

Robiť z Fínska raj na zemi by bolo nerozumné. Nevieme aké problémy gniavia ich, prípadne vyrobené problémy z príliš dobrého života. Nevieme aké sú tam pomery v politických stranách, či sú tam tiež intrigy ako tu. Či aj tam je politika vulgárna, sebecká. ČI aj tam pristupujú ku ľuďom ako u nás alebo sociálna sieť Facebook ku ľuďom. Obrazne povedané priložia ti pištoľ ku spánku: musíš alebo pif paf. Tu, ak chceš pracovať a dostať OČR, nemocenské, musíš ísť na testkorona, inak…Musíš podávať citlivé súkromné údaje úradom, inak….Je tu nariaďovania a vynudzovacia moc štátu. Buzerácia, pokuta, drezúra vo všetkých oblastiach – úrady, práca. A príklad ku Facebooku. Má milióny uživateľov na svete. Podľa médií nekomunikujú ani s novinármi. A nie tobôž s bežnými uživateľmi. Jednoducho nanútia zmenu – dizajnu stránky, funkciu, alebo bloknú účet, že porušené normy komunity, ale nepíšu aké. Uživateľovi nedajú možnosť, aby si vybral či so zmenou funkcie, vzhľadu súhlasi. Aj keď to majú ošetrené ako zmluvné podmienky. A tak s nami jedná aj náš štát, politici. Nariaďovať a a cvičiť s nami.

Nie je prekvapujúce, že bývalá poslankyňa Marika Ritomská nepresadila, aby bol antimobbingový zákon. Vysoký funkcionár EÚ jej odpísal, nech rozvíri vo svojej krajine verejnú mienku, osloví poslancov, aby tento problém riešili. Vidno, že tento pán žije v Bruseli, tak ako ostatní europolitici vytrhnutí out of reality. Na Slovensku sa nepresadí nič, ak niečo nevyhovuje politikom. A tu aj téma mobbing. Alebo presadiť si niekto vie, ak je oligarcha, má peniaze. Marika bola riadna zamestnankyňa URSO – úrad pre reguláciu sieťových odvetví. Vďaka nekonvenčným metódam Igora Matoviča sa dostala na kandidátku. Ale táto jej snaha vyšla nazmar. Hovorím snaha presadiť antimobbingový zákon. Ale pomohla tisíckam ľudí. Pár životov aj zachránila. A aj teraz po novela občianskeho zákonníka, že pred súdy môžu chodiť iba advokáti. Má obmedzené možnosti. Nevzdáva sa. Osobne ja by som to už vzdala. Tu na Slovensku nepochodila. Zbytočne nebola v NR SR, pár životov ako som spomenula, zachránila. Pomohla tisíckam ľudí. Tí už ju nepoznajú, problém pominul.

Osobne by som si ju vedela predstaviť vo vláde rakúskeho predsedu vlády, aj v kabinete fínskej vlády, alebo predsedníčku občianskeho združenia voči mobbingu, za podpory štátu v Českej republike. Tam by jej snaha priniesla toto ovocie. Tu. Ak človek nemá za sebou niekoho, alebo má tému, čo nevyhovuje ako antimobbingový zákon, nedá sa.

A každý má svoj názor na vakcínu voči kovidu, okay, neberiem. Ale je to určite lepšie očkovanie ako ten strach pred koronou a nekonečné celoplošné testovanie. Aj špáranie sa v dutine nosnej môže poškodiť sliznicu nosnú. Donekonečná to nejde, a ani tie rúška – zdravotné dôvody.

A starých ľudí nechávajú zomierať na bežné choroby, lebo korona.

https://www.facebook.com/photo?fbid=10222766083295053&set=a.1258342793055

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

Prečo obnovenie konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami?

02.03.2022

Je to skôr fiction, než reality. Ale idem zo svojho pohľadu to napísať. Poslední Habsburgovci ako Mária Terézia, Sissie, jej nešťastný frustrovaný syn Rudolf, potom nástupca trónu František Ferdinand, ktorému pre blbý zákon vyradili manželku a deti z línie. Potom kladne sa zapísal aj už teraz bl. Karol Habsburský. A čo sa týka jeho potomkov, tak to nie je isté akí by [...]

EÚ by mala vydať Smernicu, ktorá. . . . .

02.03.2022

Teraz všetko dychá Ukrajinou, Putinom, okay. Celé dva roky to bola korona, Ak nie korona, Putin, tak je to drastické zdražovanie. Zamyslel sa niekto na tým, ako niektoré médiá a politici v NR SR, na tlačovkách zlé vplývajú na ľudí? -Matovič celé dva roky vrieskal po ľuďoch, desil ich, nezmyselné opatrenia na kovid. Neriešenie problémy občanov. Ako zle vplývajú [...]

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.