Založ si blog

Prvý prezident USA bol slobodomurár


George Washington a väčšina vodcov americkej revolúcie bola členmi slobodomurárskej lóže. V mestách Massachusetts a Filadelfia malo slobodomurárstvo silnú základňu.

Stanovy slobodomurárskej lóže nezakazovali svojim členom, aby patrili ku kresťanskej cirkvi. Sám Washington patril ku anglikánskej cirkvi, nebol ateista ako väčšina členov lóže. Jeho jasný postoj ku viere vyjadruje veta, ktorú povedal: Je nemožné správne svetu vládnuť bez Boha a Biblie.

Zo strany americkej verejnosti existujú dva pohľady na osobnosť prvého prezidenta USA. Na jednej strane stál pri zrode slobodnej Ameriky, za čo sú mu Američania dodnes vďační, na druhej strane je obyvateľstvo USA prevažne kresťanské, ktoré má problémy prijať skutočnosť, že prvý prezident bol slobodomurár. Pritom Washington  nebol taký tolerantný ku americkým lóžam, ktoré sa spojili s anglickými.

Symboly slobodomurárov ostali dodnes pamiatkou na terajšie časy. Napr.: Oko v trojuholníku na dolárových bankovkách, pamätná socha Washingtona z bronzu, ktorý má na seba rúcho majstra lóže. Vo Washitngone tzv. Washington Monument má slobodomurársky znak.

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

Prečo obnovenie konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami?

02.03.2022

Je to skôr fiction, než reality. Ale idem zo svojho pohľadu to napísať. Poslední Habsburgovci ako Mária Terézia, Sissie, jej nešťastný frustrovaný syn Rudolf, potom nástupca trónu František Ferdinand, ktorému pre blbý zákon vyradili manželku a deti z línie. Potom kladne sa zapísal aj už teraz bl. Karol Habsburský. A čo sa týka jeho potomkov, tak to nie je isté akí by [...]

EÚ by mala vydať Smernicu, ktorá. . . . .

02.03.2022

Teraz všetko dychá Ukrajinou, Putinom, okay. Celé dva roky to bola korona, Ak nie korona, Putin, tak je to drastické zdražovanie. Zamyslel sa niekto na tým, ako niektoré médiá a politici v NR SR, na tlačovkách zlé vplývajú na ľudí? -Matovič celé dva roky vrieskal po ľuďoch, desil ich, nezmyselné opatrenia na kovid. Neriešenie problémy občanov. Ako zle vplývajú [...]

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.