Založ si blog

Cítiť sa mizerne, nie je iba privilégium pre vinníkov

Nanešťastie toto „privilégium“ mať pocit viny pociťuje čoraz viac ľudí. Je to síce aj globálne, ale je to aj slovenské.  Život prináša problémy, ale tieto sú na to, aby sa riešili. A tu na Slovensku je trendy, že nie riešiť problémy, ale ešte viac priťažiť.

Tento článok sa mi celkom páči, https://fitastyl.sk/clanky/psychologia-a-vztahy/ako-sa-vysporiadat-s-pocitom-viny-a-lutosti. Ono je však to iba jednoduché riešenie. Dnes je situácia, keď sa okrem nepodareného vzťahu, prídenie o prácu, zdravie, proste problémy nakumulujú.

Ak  niekomu zomrie milovaná osoba. A má pri sebe ľudí, ktorí ju podržia. Prirodzene to prekoná. Ak osoba ochorie, vážne, stane sa nehoda. Potom nastane rekonvalescencia. Či úplná, alebo s následkami. Ak človek príde o prácu, je to mizerné prechodné obdobie. Ak si nájde novú. Ak sa stane osoba obeťou trestného činu, a páchateľ je potrestaný, je vymožiteľnosť práva. Ide sa ďalej. A podobne ide sa ďalej.

Ale čo vtedy ak je to tzv. kumulácia problémov? Ich neriešenie? Príklad: Ak osoba, ktorá má prácu príde o zdravie, lieči sa. A v dôsledku toho klesnú príjmy. A práca nebude? Potom nasledujú už známe ako finančný nedostatok, zhoršujú sa rodinné vzťahy. Ak sa osoba stane obeťou trestného činu a tu na Slovensku funguje vymožiteľnosť práva iba sporadicky? Ak majú rodičia stresovú prácu? Ako sa to prejaví? Tzv. výchova kľúčom. Ak sa narodí dieťa s poškodeným zdravým? A tu si rodičia ak nemajú financie, musia sa zaevidovať na portály Ľudia ľuďom, dať sa do Reflexu tv. alebo V siedmom nebi, kedysi sa to volalo Modré z neba. Aj aj spomínané Reflex a v Siedmom nebi sa núdzna osoba dostane iba vtedy, ak záujme tv Joj, či Markíza. A čím ťažší príbeh tým lepšie pre televíziu ako šou pre diváka, vyvolať smútok. Takto sa stráca ľudská dôstojnosť. Miesto toho, aby štát vytvoril také podmienky, aby neboli také núdzne tipy. tzv nakumulovanie neriešených problémov.

V dnešnej dobe ľudia majú svoje problémy dosť, a keď vidia príliš ubolenú osobu, ktorá svoje nakumulované problémy nezvláda, tak sa jej vyhýbajú. Lebo raz môžu tak dopadnúť ako tieto ubolené osoby, a to v dnešnej dobe, sa môže ľahko stáť. ľudia by aj radi pomohli, ale nemôžu. Majú zviazané ruky. Ak bol počet chudobných menší, a ľudia sme tak neboli zdieraní politikmi, tak aj dali. Ale teraz už ľudia ani nereagujú, krachli by. Nešťastných ľudí pribúda. A ľuďom sa tak musí zatvrdiť resp. aj srdce musí otupieť, lebo by stále trpel.

Typická veta ktorú dnes počuť: Aká je ťažká doba.

  Čo zrobíš? 

Ide iba o princíp, riešiť problémy, a nie ich  nechať kumulovať. Ak to tak budeme robiť, tak veľmi zle dopadneme. Ešte horšie ako teraz. Aj o tv Markíza, Joj platí, dávajú iba to, aký je dopyt. A ak dávajú to čo teraz, tak máme fakt podivný vkus.

Cítiť sa mizerne, pocit viny, sa týka čoraz viac  ľudí, a pritom nemuseli urobiť nič zlé.

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

Prečo obnovenie konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami?

02.03.2022

Je to skôr fiction, než reality. Ale idem zo svojho pohľadu to napísať. Poslední Habsburgovci ako Mária Terézia, Sissie, jej nešťastný frustrovaný syn Rudolf, potom nástupca trónu František Ferdinand, ktorému pre blbý zákon vyradili manželku a deti z línie. Potom kladne sa zapísal aj už teraz bl. Karol Habsburský. A čo sa týka jeho potomkov, tak to nie je isté akí by [...]

EÚ by mala vydať Smernicu, ktorá. . . . .

02.03.2022

Teraz všetko dychá Ukrajinou, Putinom, okay. Celé dva roky to bola korona, Ak nie korona, Putin, tak je to drastické zdražovanie. Zamyslel sa niekto na tým, ako niektoré médiá a politici v NR SR, na tlačovkách zlé vplývajú na ľudí? -Matovič celé dva roky vrieskal po ľuďoch, desil ich, nezmyselné opatrenia na kovid. Neriešenie problémy občanov. Ako zle vplývajú [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.