Založ si blog

Respirátor, kat náš každodenný

Treba si overovať správy aj od riadnych mainstreamových médií ako tv markíza, joj.

Nepamätám si presný dátum, ale to boli zrejme správy Tv Markíza, kde radili ako rúška nosiť, aké nie. Vysoko neodporučili rúška z umelej hmoty a ani tie plastové tzv. štíty ako nosil 13 ročný bývalý premiér Fico. Odporúčali iba rúška z bavlny.

A politici sa na nás učia, resp. našich ťažkostiach. Vyrábajú zákony ako na bežiacom páse, bezohľadnú, na to aké škody nám spôsobia. TV Markíza Reflex mala reláciu ešte pred rokom, kde sa sťažovala mamička, ktorá mala mentálne postihnuté dieťa, že ako boli ľudia ku nej hrubý, že dieťa nemalo rúško. Asi ťažko prinútiť postihnuté dieťa, aby malo na sebe cudziu vec, obmedzovalo ho vydýchaní, tlačilo uška, padalo z nosa. Toto je problém vysvetliť aj zdravému dieťaťu. Asi ako ťažko sa muselo tej mame vysvetľovať aj na nezdvorilé veci. A naši zákonodarcovia sa poučila resp. vláda najmúdrejších na čele s Matovičom a Migašom, že rúška mentálne postihnutí ľudia nemusia mať, A vzťahuje sa to aj na respirátory.

A vie mi niekto povedať, krajinu kde dôležité zákony v čase núdzového stavu vydáva hlavný hygienik? A odborníci sú odstrkovaní na vedľajšiu koľaj?

Médiá sú tendenčné. Nie je pre nich rozumné opisovať následky respirátorov tohto typu, ktorý nám vnútili. Vyvolalo by to pre nich nežiaduce reakcie – pre politikov. Ľudia by sa zľakli. A prestali by tie respirátory nosiť, resp. mať ho 8 hodín v práci, a plus nejaká doba v MHD, či obchode.

Z čoho sa skladá respirátor? Jednoznačne je to umelá hmota. Nie sú medzi kožou a respirátorom žiadne medzery, teda zachycuje nečistoty, toxíny. Okay. MHD alebo chrániť pracovníkov v obchodov. Pre nás čo chodíme nakupovať to taká záťaž nie je. Ochrannú funkciu respirátory už prestanú spĺňať a menia sa na toxické ak ich má osoba už dlhšie ako hodinu. Zamestnanci v obchodoch, úradoch sú tak šikanovaní nariadením Mikasa. Ešte že sa zľutovali nad pracovníkmi, ktorí sú zaradení do 3. a 4. rizikovej pracovnej skupiny.

Aj Viedeň zaviedla povinnosť dokonca na vonkajšie priestory mať respirátory, ale iba na frekventovaných miestach. A ani jedna krajina asi nemá zavedené respirátory pre pracovníkov v interiéroch po celý čas čo sú v práci. Taký geniálny nápad je iba tu. Aj vodiči Mhd sedadlá pri nich sú zablokované, aby tam nemohol nik sadnúť. Sú chránení sklom. Nevídavajú peniaze, teda nepredávajú lístok. A musia mať to na tvári. A vodiči SAV sú v neustálom kontakte, nemajú ani ochrannú stenu a musia vydávať peniaze, logika. A keby boli chránení ako vodiči MHD. Tak by potom boli poškodení cestujúci, kde by si kúpili lístky?

Myslím že bývalý 13 ročný predseda vlády už nemôže tento plast nosiť, ale musí nosiť respirátor. Ešte raz pripomínam, že tv markíza neodporučila v dávnejšej reportáži rúška z  umelej hmoty. A respirátora sú jednoznačne umelá hmota. A reportéri, novinári majú zakázané písať o škodlivých účinkoch respirátoroch. Dokonca ani na googli keď zadáte respirátor, naskočia Vám iba firmy, a samé chváli. Ale tv markíza mala sama reportáž o škodlivosti rúšok z umelej hmoty na tvári. A teraz je prísna cenzúra.

Osobne poznám kamarátku, ktorá mala respirátor v práci, vtedy ešte nebol povinný, mala ho celý deň, prvý a posledný krát. Začala znova používať bavlnené rúška. Nemohla v respirátore ani dýchať. A moderátor čo skolaboval na Ta 3? Je to úplne reálne, nedostatok vzduchu môže spôsobiť kolaps.

Tiež si treba dať pozor na bláznivé články, že Covid neexistuje, že ho tri krajiny sveta označili ako nepravdivé. To boli iba tri krajiny. Aj nik by neveril, že sme mali takého geniálneho premiéra a jeho spoluvládcu Mikasa. Ani to by iné krajiny asi neverili. Že máme tú také hlúpe zákony, čo nás týrajú. Kopa našich zákonov by možno sa umiestnila na popredných miestach v kategórii najsprostejšie zákony.

Covid je, to potvrdia sto tisíc ľudí, ktorí ním prešli a ktorým, zomrela blízka osoba. A že to není chrípka, ale je to skutočne bolestivá smrť.

A koľko kolapsov spôsobil tento nový mučivý nástroj na občanov? Aj krajiny EÚ ho zaviedli MHD, interiéry, ale určite tak neničia občanov, aby v ňom boli v práci osem hodín. A sme asi jediná krajina na svete, kde detí aj v horúcom septembri museli mať rúška. )A teraz keď nastúpia niekedy do školy, budú mať respirátory? Celý školský čas až do júna? A není to azda v rozpore s detskými právami podľa UNICEF? A týranie zamestnancov podľa medzinárodnej zmluvy v pracovnom práve? Dokonca ani výnimočný stav to nesmie ospravedlňovať.

Opatrenia sú drastické, nie ochranné, a predsa sú čísla hrozivé. Aj Rakúsko má asi 10 miliónov ľudí a zomrelo tam toľko ľudí ako u nás. A my máme iba 5 miliónov. Potom kde je chyba?

A nie je to mučenie starých ľudí v Domovoch sociálnych služieb, že sú zatvorení ako vo väzení? Aj o tom médiá mlčia. Opäť som zachytila dávnejšiu reportáž Reflex, kde seniori plakali, že sú týraní ako vo väzení. Starí ľudia zomierajú aj tak, covid tam prenikne nejak. Nájde si cestu.

Tak rozdiel medzi konšpiračnými médiami a riadnymi nie je veľký. Jedni šíria hoauxy ako že covid není, a druhé hovoria píšu iba čo je v záujme politikov, alebo aby mali veľkú sledovanosť. A upozorňovanie na dlho hodinové nosenie umelohmotných respirátorov, není veľmi žiaduce.

 

 

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

Prečo obnovenie konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami?

02.03.2022

Je to skôr fiction, než reality. Ale idem zo svojho pohľadu to napísať. Poslední Habsburgovci ako Mária Terézia, Sissie, jej nešťastný frustrovaný syn Rudolf, potom nástupca trónu František Ferdinand, ktorému pre blbý zákon vyradili manželku a deti z línie. Potom kladne sa zapísal aj už teraz bl. Karol Habsburský. A čo sa týka jeho potomkov, tak to nie je isté akí by [...]

EÚ by mala vydať Smernicu, ktorá. . . . .

02.03.2022

Teraz všetko dychá Ukrajinou, Putinom, okay. Celé dva roky to bola korona, Ak nie korona, Putin, tak je to drastické zdražovanie. Zamyslel sa niekto na tým, ako niektoré médiá a politici v NR SR, na tlačovkách zlé vplývajú na ľudí? -Matovič celé dva roky vrieskal po ľuďoch, desil ich, nezmyselné opatrenia na kovid. Neriešenie problémy občanov. Ako zle vplývajú [...]

Zuzana Dolinková

Poslanci začali mimoriadnu schôdzu, opozícia chce odvolať Dolinkovú

09.05.2024 18:09, aktualizované: 19:05

Ministerka podľa opozície nerieši problémy zdravotníctva.

Budova Gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici

Kedy sa to skončí? Pre bombovú hrozbu evakuovali ďalšie školy

09.05.2024 16:09

Na dvoch stredných školách muselo byť vo štvrtok prerušené vyučovanie. Dôvodom boli výhražné emaily.

šimkovičová, michelko

Hlas a SNS zhodu nenašli. Hlasovanie o osude FPU je neisté, opozícia hovorí o zoštátnení kultúry

09.05.2024 16:00, aktualizované: 17:29

Zatiaľ nie je jasné, či sa o návrhu o FPU stihne hlasovať už dnes.

Okudzhava 1999 2r

Storočný Okudžava. Čo odkazuje dnešku ruský bard vyše štvrťstoročia po smrti?

09.05.2024 16:00

Bulat Okudžava by mal dnes sto rokov. V rozhovore, ktorý poskytol Pravde necelý rok pred smrťou, vyslovil dodnes aktuálne myšlienky o Rusku.