Založ si blog

Igorko, mal by si to asi o 50 percent ľahšie, keby. .

Od marca 2020 je to pre každého neúnosná situácia. Okrem prázdnej špajze po Smerákoch sa tu zavliekol aj agresívny vírus Korona, ktorý okrem zabíjania skomplikoval nám životy. Aké psychické dôsledky to bude mať, už vidíme teraz.

Stál si sa premiérom v čase, keď si musel dva razy vyhlásiť Núdzový stav a následne aj oklieštenie našich ústavných práv.  Nepopulárne opatrenia, ale na zastavenie musia byť. Každý rozumný človek to musí uznať. Kovid , nie je to chrípka, a existuje. Ale na druhej strane je dobre, keď nás psychicky terorizuješ? Nemá azda premiér takúto situáciu upokojovať? Každý ťa pozná aj ako poslanca, aj z protestov, kde sa podávali párky. Povahu ti nikto nezmení. Ale ohľadom ako prezentuješ skutočnosti o korone verejnosti je katastrofálny. Iba nás zastrašuješ, polarizuješ, ľudia sa tak nenávidia aj teba. Skús sa vybiť takto v inej oblasti ako napríklad si sa vyfotil v teniskách na tatranskom štíte, alebo neviem, ako lezieš hore na Lomnický štít s horolezcami a možno aj v botaskách. Veda máš veľkú predstavivosť, vieš ako upútať, ale prosím ťa, správaj sa primerane, keď nám občanom hovoríš nové skutočnosti o Kovide.

Ak budeš ohľadom korony sa správať normálne, bude aj tvoja pozícia o 50 percent ľahšia. Nanešťastie teraz si dosť neobľúbený. A to aj vďaka tomu, že nás terorizuješ. Opatrenia nás majú chrániť, nie ekonomicky, sociálne ruinovať. Účty platiť treba. Ako v lete som počula správy, že chodili daňovaci a vyberali pokuty od obetí prevádzkovateľov, ak nemali e kasu. A ty sa čuduješ? Kovid aké škody spôsobil. Minister Heger sa v tom chová ako smerák, a nie, aby uľahčil postavnie malým podnikateľom. V Poľsku tzv.  e kasy ani nie sú. Tam je šikovnosť ľudí, ako sa živia a štát je rád, že ľudia nezávisia na sociálnych dávkach aj to podporuje. Ale ohľadom toho sa chováš aj s vládou ako Smeráci. Veľa štátu do sféry podnikania. Buzerovať a pokutovať.

Ak budeš sa chovať primeranejšie, a neštvať, neterorizovať ľudí, bude ti o 50 percent ľahšie. S touto situáciou by mal problémy aj ten najlepší štátnik čo bol. Stál si sa premiér v zlej dobe. Ale sľuboval si zázraky ako opozičný poslanec. Tak ľudia ich aj čakajú. A ako sa hovorí, karma je zdarma. Stál si sa premiér, tak musíš makať. Nič iné ti nezostáva. Kritizoval si Fica, ktorý mal páky na to, aby sme sa mali dobre.

A nejde mi do hlavy, prečo odišiel tak veľký uznávaný vedec Krčméry? V médiách bolo, že odišiel zo zdravotných dôvodov neverím, to je iba rozprávka pre nás občanov, bežných ľudí. S tebou sa ťažko spolupracuje, ak nie je po tvojom, tak človek musí odísť. Keby Krčméry by zostal, mal by si to tiež ľahšie.

A s jednou fb priatľkou na fb mi napísala, že či sa čudujem, že sa tak hrozne chováš, keď si zodpovedný za naše životy? Nie. Ale ty máš moc, máš páky. Ale bežní lekári tiež zodpovedajú za životy v nemocniciach a nemôžu pacientom pomôcť z finančných dôvodov. Zdravotné poisťovne zamietajú žiadosti kope onkologických pacientov, ktorí žiadajú o preplatenie nových liekov, liečby,  menej invazívnych. A čo takí onkológ? Ako sa má cítiť? Zodpovedá za životy, resp. chce pomôcť pacientom, nemôže pomôcť, lebo poisťovne resp. zákony štátu. Lekári nemajú moc. Ale vraj je tento problém s liekmi a poisťovňami sa má riešiť ako to bolo na markíze.

Aj český premiér Babiš zaviedol lockdown, ale pozri sa ako sa správa, ako oznamuje tieto skutočnosti. Že by tak hecoval ľudí ako ty? Tiež musí takéto vecí robiť. A bohužiaľ, máš to ťažké, ale chcel si byť premiér, kritizoval si Fica, sľuboval si zázraky.

A politika ma nezaujímala ani v čase, keď bol Róbert Fico, Pelegrini, ani ty. Ale o tebe ohľadom kovidu mám to na očiach,ušiach každú chvíľu. A ako bolo za Fica, Pelegriniho, nesúhlasila som s predčasnými voľbami. A nesúhlasím ani ohľadom tvojich predčasných volieb. To nikam nevedie. Vždy príde nový hrdina, čo kritizoval predošlých, tak ako ty, keď o štyri roky odídeš, príde druhý, bude ťa kritizovať. A keď bude premiér on. Tak bude konať ako Fico, ty. Lebo ak nebude zákon o hmotnej zodpovednosti, trestnej zodpovednosti  politikov. Tak sa veci nezmenia. A občania budú tak naďalej stresovaní hádkami politikov, ako aj teraz. Ty si kritizoval Pelegriniho, Fica. A teraz oni teba. A vedie to niekam? Nie. Iba hmotná a trestná zodpovednosť to porieši.

 

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

Prečo obnovenie konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami?

02.03.2022

Je to skôr fiction, než reality. Ale idem zo svojho pohľadu to napísať. Poslední Habsburgovci ako Mária Terézia, Sissie, jej nešťastný frustrovaný syn Rudolf, potom nástupca trónu František Ferdinand, ktorému pre blbý zákon vyradili manželku a deti z línie. Potom kladne sa zapísal aj už teraz bl. Karol Habsburský. A čo sa týka jeho potomkov, tak to nie je isté akí by [...]

EÚ by mala vydať Smernicu, ktorá. . . . .

02.03.2022

Teraz všetko dychá Ukrajinou, Putinom, okay. Celé dva roky to bola korona, Ak nie korona, Putin, tak je to drastické zdražovanie. Zamyslel sa niekto na tým, ako niektoré médiá a politici v NR SR, na tlačovkách zlé vplývajú na ľudí? -Matovič celé dva roky vrieskal po ľuďoch, desil ich, nezmyselné opatrenia na kovid. Neriešenie problémy občanov. Ako zle vplývajú [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.