Založ si blog

Two Hands


Austrália nie je len známa slávnym seriálom Vtáci v tŕni, speváčkou Kylie Minogue, či krásnou herečkou Nicole Kidmanovou, ale aj jedným z najlepším vínom sveta Two Hands.

V roku 1999 sa dvaja starí priatelia Michael Twelftree a Richard Mintz rozhodli, že budú vyrábať vlastné víno. Twelftree  a Mintz dali názov svojmu vínu Two Hands. Obaja priatelia mali dlhoročné skúsenosti s vínom. Twelftree dodával  austrálske víno do  USA. Mintz pracoval ako účtovník vo firme CEO v Južnej Austrálii.

Víno začali pestovať v roku 2000 kraji Shiraz v Južnej Austrálii. Výrobu vína odštartovali zo 17 tónov hrozná v McLaren Vale a v Padthaway. Postupne hrozno začali pestovať v okresoch  Barossa Valey, , Clare, Padthaway, Heathcote, Langhorne Creek. V týchto okresov sa oberá najväčšie množstvo hrozná.

Hlavným miestom výroby vína sa stalo Barossa Valley. Vinné sklady/dvere/ sa nachádzajú v okrese Marananga.

Twelftree a Mintz pravidelne vlastnoručne oberajú hrozno. Osobne dozerajú, aby výroba vína bola kvalitná.

Two Hands Cellar Door /vinný sklad, dvere/ bolo otvorené v roku 2003 v okrese Maranga. Cellar Door sa nachádza v dome z kameňa, postavenom v 19. storočí.

V dome je aj pekáreň, vináreň, kde sa popri ochutnávke vína ponúka aj menu. Na začiatku sa vináreň stala pútnickým miestom pre všetkých milovníkov vína.

Vináreň je pre podnikateľov a laickú verejnosť otvorená sedem dní v týždni, od desiatej do piatej hodiny. Zatvorená je počas Vianoc, Nového roku a Veľkého Piatku.

Verejnosť môže popri degustácii vína objednať aj jedlo, ktoré sa pripravuje klasickým spôsobom na ohni. Kuchyňa nie je vybavená šporákmi ale kozubmi alebo starodávnymi pecami.

Magazín Australian Gourmet Traveller Wine víno Two Hands označil za najkvalitnejšie zo všetkých vín.

V tom istom roku Jancis Robinson /novinárka, vydavateľka literatúry o víne a kritička na víno/ o ňom napísala:  „výnimočné, okúzľujúce, jemné dubovom štýle“

V súťaži Wine Spectator Top 100 sa víno Two Hands sa pravidelne objavuje v prvej desiatke medzi najlepšími vinami sveta.

Víno Two Hands je najlepšie v dejinách Austrálie.

 

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

Prečo obnovenie konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami?

02.03.2022

Je to skôr fiction, než reality. Ale idem zo svojho pohľadu to napísať. Poslední Habsburgovci ako Mária Terézia, Sissie, jej nešťastný frustrovaný syn Rudolf, potom nástupca trónu František Ferdinand, ktorému pre blbý zákon vyradili manželku a deti z línie. Potom kladne sa zapísal aj už teraz bl. Karol Habsburský. A čo sa týka jeho potomkov, tak to nie je isté akí by [...]

EÚ by mala vydať Smernicu, ktorá. . . . .

02.03.2022

Teraz všetko dychá Ukrajinou, Putinom, okay. Celé dva roky to bola korona, Ak nie korona, Putin, tak je to drastické zdražovanie. Zamyslel sa niekto na tým, ako niektoré médiá a politici v NR SR, na tlačovkách zlé vplývajú na ľudí? -Matovič celé dva roky vrieskal po ľuďoch, desil ich, nezmyselné opatrenia na kovid. Neriešenie problémy občanov. Ako zle vplývajú [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

migranti

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia