Založ si blog

Prosím Vás Gréci, neblbníte už!

Milí Gréci, buďte solidarní ku svojím krajanom a netrápte ich! Nemáte dôvod štrajkovať v takých dôležitých oblastiach ako sú zdravotníctvo, doprava. Koľkí sú ľudia chorí a starí, ktorí potrebujú lekársku pomoc a nedočkajú sa jej, lebo lekári štrajkujú. Chorým ľuďom sa dostane len základnej starostlivosti, aby nezomreli. A ľudia, potrebujú aj cestovať za prácou a inými dôležitými vecami. Dosiaľ ste si žili ako v bavlnke. Mali ste trináste a štrnáste platy vo verejnej sfére. Odchádzali ste veľmi skoro do dôchodku, nevydretí. Na obed ste vstávali, potom čosi odpracovali, po večeroch ste sa zabávali. V školstve ste mali toľko učiteľov, že tak nemali nikde v Európe. Na jedného žiaka pripádali siedmi učitelia. A nehovoriac o ďalších množstvách výhôd. Aj medzi Vami existujú chudobní, ako všade. Ale veľa z Vás si užívalo a nič nerobilo. Žili ste na dlh a teraz sa Vám to vrátilo.

Samozrejme, že nie všetci Gréci sú takí leniví.

Teraz štrajkujete pre nič za nič. Pre Vás išlo euro dole, je ohrozené. Samozrejme, že k tomu prispela i hospodárska kríza. Ale nás Slovensko zasiahla dosť. Dosiaľ sa nám žilo ťažko na Slovensku, resp. v regionoch, kde je práce málo alebo vôbec. A ako pociťujeme dôsledky hospodárskej krízy, to vie drvivá väčšina Slovákov.

I u nás prebiehajú úsporné opatrenia. A nevystrajáme ako Gréci. Nevyskakujeme z okná ako to robili v USA. Lebo mi máme už po našich predkoch tú vlastnosť, že sa vieme žiť i v ťažkých podmienkach.

Zdravotníctvo je u nás katastrofálne. Ak máme chorého člena rodiny, a nemáme peniaze, sme odkázaní na milosť a nemilosť nemocničného personálu. Peniaze na to, aby sa o nás, alebo našich členov rodiny dôstojne postarali. Je smutné, že natrafiť na milí a dobrí nemocniční personál je zriedkave. Natrafiť na slušných a milých zdravotných pracovníkov je o čosi viac ako zriedkave.

Teraz všade sa v Európe posúva dôchodkový vek. Dôvody sú jasné. Ale posúvať ho na Slovensku, kde už v posledných rokoch i mladí ľudia začínajú trpieť zdravotnými problémami ako následkami v zamestnaní a doma. Práca, rodina a naša spoločnosť spolu súvisí.

V porovnaní s EU máme omnoho nižšie príjmy než v Eu, až desať násobne. Spomeniem príklad súčasného ministra dopravy Jana Figeľa. Ako eurokomisár zarobil 20 000 eurá. Ako odstupné má 10 000 eurá mesačne. Tieto čísla na naše pomery zniu lukratívne. Ale na pomery v EU to až také vynimočné nie je. Priemerny robotník v EU – Nemecko má okolo 2500 eurá. Vysokoškolák v zamesntaní asi 5 000 eurá.

A tak sa pomaly to stupňuje podľa významnosti zamestnania. Plat 20000 eurá je veľmi dobre platené, ale nie až tak. A keď minister dopravy má teraz mesačné odstupné 10 000 eurá. Je to len ľahký nadpriemer v vo vyspelých krajinách EU. Aspoň vidno, ako sú naše zamestnania málo cenené Preto za posledné roky je naša spoločnosť taká napätá.

Tak aspoň vidíte milí Gréci, aký máme tvrdý život na Slovensku.

Treba si naozaj dávať pozor čo si želáte, splní sa to. ..

03.03.2022

Tento článok nadviažem na ten, aby vydali Smernicu, aby obyvatelia boli chránení pred agresivitou v priamom prenose zasadanie NR SR, alebo tlačovky. A psychické zastrašovanie TV Noviny Markíza. Keď som začala v roku 2001 študovať na právnickej fakulte v Košiciach, telefonovala som si so spolužiačkou. Mala depresiu, lebo táto škola bola ťažká, aj keď sme iba začínali. [...]

Prečo obnovenie konštitučnej monarchie na čele s Habsburgovcami?

02.03.2022

Je to skôr fiction, než reality. Ale idem zo svojho pohľadu to napísať. Poslední Habsburgovci ako Mária Terézia, Sissie, jej nešťastný frustrovaný syn Rudolf, potom nástupca trónu František Ferdinand, ktorému pre blbý zákon vyradili manželku a deti z línie. Potom kladne sa zapísal aj už teraz bl. Karol Habsburský. A čo sa týka jeho potomkov, tak to nie je isté akí by [...]

EÚ by mala vydať Smernicu, ktorá. . . . .

02.03.2022

Teraz všetko dychá Ukrajinou, Putinom, okay. Celé dva roky to bola korona, Ak nie korona, Putin, tak je to drastické zdražovanie. Zamyslel sa niekto na tým, ako niektoré médiá a politici v NR SR, na tlačovkách zlé vplývajú na ľudí? -Matovič celé dva roky vrieskal po ľuďoch, desil ich, nezmyselné opatrenia na kovid. Neriešenie problémy občanov. Ako zle vplývajú [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.